23
Πεμ, Μαρ

Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ συναντήθηκε με τα στελέχη του ελληνικού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης Α21 που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση της εμπορία ανθρώπων (trafficking). Η σνάντηση έγινε στα πλαίσια της δικτύωσης του Κέντρου Κοινότητας με άλλους κοινωνικούς φορείς. Ποια είναι όμως η Α21; 

Η διεθνής Μη-Κυβερνητική Οργάνωση A21 δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων. Όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα της, η Α21 είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που "κινητοποιείται από την ελπίδα ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα διασωθούν από την δουλεία και θα βρουν αποκατάσταση. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση της δουλείας στον 21ο αιώνα. Όλοι μαζί, δουλεύουμε για να ελευθερώσουμε τους σκλάβους και να μειώσουμε την ζήτηση".

 

H A21 δραστηριοποιείται σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κάθε γραφείοτης οργάνωσης έχει ξεχωριστό τρόπο λειτουργίας. Από την μείωση της ευπάθειας στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων, μέχρι την προστασία και φροντίδα των θυμάτων, η ομάδα της Α21 δουλεύει πάντα σε κάποιο μέρος στον κόσμο.

Το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης εδρεύει στην Θεσσαλονίκη (περισσότερα στο www.a21.org/gr).

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οργάνωση στο τηλέφωνο (+30) 2310 537690.

Βασικές της δράσεις

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: ΓΡΑΜΜΗ 1109 - Μέσω της 24ωρης Γραμμής Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, η Α21 έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υποστήριξη στις τοπικές αρχές, συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με ύποπτη δραστηριότητα και περιστατικά εμπορίας ανθρώπων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SAFE: Το πρόγραμμα της A21 SAFE PROJECT παρέχει φροντίδα σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων που επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Το πρόγραμμα SAFE παρέχει υποστήριξη στα πρώην θύματα σε κάθε στάδιο του επαναπατρισμού, από την προετοιμασία μέχρι την προσαρμογή στην τοποθεσία κατοικίας. Το Α21 SAFE PROJECΤ βοηθάει στην κάθε περίπτωση ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ξεχωριστές ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να προσφέρει την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και να μειώσει τον κίνδυνο να ξαναυπάρξει θυματοποίηση.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Η Α21 Παρέχει στα θύματα εμπορίας ανθρώπων νομική υποστήριξη και καθδήγηση σε κάθε βήμα της δικαστικής διαδικασίας. Επίσης παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη και προστασία στα πρώην θύματα που επιλέγουν να καταθέσουν εναντίων των διακινητών τους. Μέχρι σήμερα έχουν δει πάνω από 45 διακινητές να καταδικάζονται στην Ελλάδα.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Ο ξενώνας της Α21 στην Ελλάδα παρέχει 24ωρη φροντίδα σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων, η οποία συμπεριλαμβάνει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προγράμματα αποκατάστασης ψυχικών τραυμάτων, εκπαίδευση σε βασικές ικανότητες, μαθήματα γλώσσας και υπολογιστών, καθώς και ποικίλες άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Επιπλέον,παρέχει παρόμοιες υπηρεσίες και σε πρώην θύματα εμπορίας ανθρώπων που μένουν εκτός του ξενώνα. Στόχος της Α21 είναι η φροντίδα που παρέχει να είναι προσαρμοσμένη στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε ατόμου.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης της Αστυνομίας, η οργάνωση εκπαιδεύει αστυνομκούς και επαγγελματίες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σε όλη την Ελλάδα, στο πώς να αναγνωρίζουν θύματα εμπορίας ανθρώπων. Επιπλέον, προσφέρουν εκπαίδευση για τις μεθόδους ταυτοποίησης σε επαγγελματίες υγείας και προσωπικό ξενοδοχείων, όπως επίσης και παρουσιάσεις ενημέρωσης σε σχολεία και σε διάφορές κοινωνικές ομάδες. Κάντε κλικ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να ζητήσετε από την Α21 παρουσίαση/εκπαίδευση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Κάθε χρόνο η Α21 διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να κινητοποιήσει το ευρύ κοινό, ωστέ να λάβουν δράση για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Οι εκδηλώσεις αυτές συμπεριλαμβάνουν από μαραθώνιους αγώνες και συναυλίες, μέχρι τη διεθνή εκδήλωσή μας που συμβαίνει κάθε Οκτώβριο: το Walk For Freedom.

Για να μάθετε πληροφορίες για τις επερχόμενες εκδηλώσεις μας, επικοινωνήστε μαζί μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 

Δείτε συνέντευξη των στελεχών της Α21 στο τοπικό ρ/τ κανάλι TRT του Βόλου

Η Μαρίνα Ντονοπούλου διευθύντρια της ΜΚΟ Α21 και η ψυχολόγος Λητώ Καραγκούνη φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή της TRT "Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα" την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

 

 

Βίντεο της οργάνωσης για τη γραμμή 1109

Για να μάθετε περισσότερα για τη γραμμή 1109 ή για να κάνετε μια ανώνυμη

καταγγελία μέσω της ιστοσελίδας μας, κάντε κλικ εδώ.  

 

Άλλα βίντεο από τις καμπάνιες της Α21

Συζήτηση με τον Εθνικό Εισηγητή Ηρακλή Μοσκώφ για το Τράφικινγκ

Ο κ. Καρδασιλάρης της Α21 μιλάει για την εμπορία ανθρώπων

Human Trafficking | Marina Ntonopoulou | TEDxChania

Για την Α21 Campaign μιλάει η ιδρύτρια Christine Caine

Η Ιστορία της Κάτια

Human Trafficking - A21 Greece - call 1109

Η αρχή της Α21 Εκστρατεία στην Ελλάδα - Φίλιπ Χίλντγααρντ

Η Ιστορία της Νικόλ

Sex Trafficking : Ιστορίες

Η ιστορία της Ναταλίας

1/2


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας