28
Τρι, Μαρ

Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας  Βόλου Γραφείο Νεάπολης, συνάντηση δικτύωσης μεταξύ των ψυχολόγων του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βόλου, κας Αντιγόνης Ζήση  και κου Δημήτρη Τσουκάλη , και μελών της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κο Αντώνιο Μπέκο.


Βασικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την  λειτουργία γραφείου του Κέντρου Κοινότητας για την στήριξη παιδιών και οικογενειών που ζουν σε ακραία φτώχεια . Οι νέες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας για το παιδί και την οικογένεια στεγάζονται στο Κοινωνικό Κέντρο Νέαπολης -Φιλικής Εταιρείας με Σκουφά, στο κεντρικό πάρκο Νέάπολης και στελεχώνεται από ψυχολογους. 

Περιγράφηκε αναλυτικά το πλαίσιο δράσης και παρέμβασης, η δυνατότητα της ΔΩΡΕΑΝ στήριξης, με εστίαση στους ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά, και τονίστηκε η ανάγκη και η σημασία δικτύου παραπομπών, προκειμένου να μπορεί ο πολίτης να λαμβάνει ολιστική φροντίδα και αρωγή στα θέματα που άπτονται του οικογενειακού συστήματος.

Και οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου να διοχετευτεί  η παρούσα πληροφόρηση στο σύνολο των  Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ένωσης και σε δυνητικά ωφελούμενες μονάδες εντός των σχολικών κοινοτήτων.  

Τέλος διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας.

2023 02 17 ΚΚ NEAPOL Goneis 1 


Η Πράξη " Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου" με αρ. ΟΠΣ 5002811, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με πόρους του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην 5η χρηματοδοτική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας