28
Τρι, Μαρ

Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Πέμπτη 23/02/2023 στο γραφείο Νεάπολης του Κέντρου Κοινότητα,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ της νοσηλεύτριας κας Μπρουσοβάνα Ευανθίας με στελέχη των ΤΟΜΥ, Τοπικών Ομάδων Υγείας Αγριάς, Νέας Ιωνίας, Ιωλκού και Νέας Αγχιάλου κατόπιν αμφίδρομου αιτήματος συνάντησης.  Σκοπός της διασύνδεσης ήταν η γνωριμία των υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η διερεύνηση μελλοντικής συνεργασίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού προκειμένου να εξυπηρετηθεί και να διασφαλιστεί η παροχή της δημόσιας υγείας γενικότερα.

Αρχικά παρουσιάστηκε η λειτουργία και φιλοσοφία του Κέντρου Κοινότητας, οι ειδικότητες που απασχολούνται σε αυτό και η ολιστική υποστήριξη που παρέχεται σε πολίτες με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης και την προαγωγή υγείας. Στην συνέχεια τα στελέχη των Τ.ΟΜ.Υ με την σειρά τους παρουσίασαν την λειτουργία της κάθε δομής ξεχωριστά δίνοντας έμφαση στον θεσμό του προσωπικού ιατρού και στις δράσεις που αναπτύσσουν στις σχολικές μονάδες στις οποίες παρουσιάζουν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.

Επιπλεόν, επισημάνθηκε η δωρεάν, καθολική, κατάλληλη, αποτελεσματική, αποδοτική, ποιοτική και ανθρωποκεντρική παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό, με έμφαση στις κοινοτικές δράσεις στο γενικό πληθυσμό συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Έγινε αναφορά στις ΚΟΜΥ οι οποίες είναι ειδικές κινητές μονάδες για την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας λόγω έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού καθώς και στο Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας Παιδιών και Εφήβων – ΔΙΩΝΗ”, για τον παιδικό – μαθητικό πληθυσμό στο οποίο συμμετέχουν οι Τ.ΟΜ.Υ από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο κάθε έτους.

 Ενδεικτικά οι βασικές υπηρεσίες που παρέχουν στον γενικότερο πληθυσμό είναι:

 • Παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού και συμβουλευτική υγείας σε συνεργασία με τους προσωπικούς ιατρούς.
 •  Ενεσοθεραπεία και φροντίδα τραυμάτων.
 • Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και παραπομπή στο Κέντρο Υγείας ή στο νοσοκομείο
 • Συνταγογράφηση παραπεμπτικών για εξετάσεις και φαρμάκων
 • Κατ’ οίκον επισκέψεις σε χρονίως πάσχοντες με αδυναμία μετακίνησης
 • Εκπαίδευση ασθενών και φροντιστών για τη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων
 •  Εμβολιασμοί ενήλικου και ανήλικου πληθυσμού
 • Έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης ενήλικου και ανήλικου πληθυσμού
 • Ενημέρωση των πολιτών για τη συχνότητα προληπτικού ελέγχου
 • Παραπομπή σε αρμόδιες υπηρεσίες για άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχικές παθήσεις και εξαρτήσεις

Οι ειδικότητες που απασχολούνται σε αυτές τις υπηρεσίες είναι: παδίατρος, παθολόγοι ή γενικοί ιατροί των Κέντρων Υγείας και μία μόνιμη γενική ιατρός στην Τ.ΟΜ.Υ Ιωλκού, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Επισκέπτριες Υγείας, Νοσηλεύτριες και Διοικητικοί Υπάλληλοι. Στην συνάντηση δικτύωσης παρευρέθηκαν τα εξής στελέχη από κάθε Τ.ΟΜ.Υ:

 • Περδίκη Βασιλική – Κοινωνική Λειτουργός, Νέας Ιωνίας
 • Αθανασάκη Μαριαλένα – Κοινωνική Λειτουργός, Ιωλκού
 • Μπλέτσα Σοφία – Νοσηλεύτρια, Αγριάς
 • Χατζηκυριακίδη Αικατερίνη – Κοινωνική Λειτουργός, Νέας Αγχιάλου
 • Πλακαρού Αναστασία – Διοικητικός Οικονομικός, Νέας Αγχιάλου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα:

 1. Τ.ΟΜ.Υ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: 24210 29764
 2. Τ.ΟΜ.Υ ΙΩΛΚΟΥ:24210 44027
 3. Τ.ΟΜ.Υ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ:24280 76666
 4. Τ.ΟΜ.Υ ΑΓΡΙΑΣ:24280 92223

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή ενημερωτικών φυλλαδίων μεταξύ των   υπηρεσιών.

2023 02 23 KK Bru TOMY 


Η Πράξη " Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου" με αρ. ΟΠΣ 5002811, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 με πόρους του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην 5η χρηματοδοτική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας