23
Πεμ, Μαρ
23 Νέα Άρθρα

Εργαλεια
Τυπογραφια

Καλημέρα,

Ακολουθεί ενημέρωση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Παρακαλούμε θερμά, για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων που υποδέχονται και καταχωρούν αιτήσεις και που ενδεχομένως δεν περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα παραληπτών ή δεν λαμβάνουν τα μηνύματα:

1) Αναστολή αιτήσεων:

Κατά τη διαδικασία ελέγχων των εγκεκριμένων αιτήσεων του ΚΕΑ πραγματοποιήθηκαν αναστολές της καταβολής της εισοδηματικής ενίσχυσης εξαιτίας μη δήλωσης επιδομάτων. Οι περιπτώσεις αυτές αντιμετωπίζονται ως ακολούθως:

Οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στον Δήμο ή το Κέντρο Κοινότητας διαμονής τους μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την ημερομηνία αναστολής (τέλη Μαρτίου στην προκειμένη περίπτωση), προκειμένου να τεκμηριώσουν τα δηλωθέντα στην αίτηση. Εφόσον διαπιστωθεί ότι  τα εν λόγω επιδόματα έχουν καταχωρηθεί στο σύνολο τους στην πλατφόρμα, ή δεν έχουν ληφθεί από κάποιο μέλος του νοικοκυριού τότε, ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του Δήμου ή του Κέντρου Κοινότητας, που έχει οριστεί επόπτης, προβαίνει σε επανενεργοποίηση της αίτησης και η εισοδηματική ενίσχυση θα καταβληθεί αναδρομικά τον ερχόμενο μήνα από αυτόν κατά τον οποίο επανενεργοποιήθηκε η αίτηση.

Στην περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί ότι τα εν λόγω ποσά δεν είχαν δηλωθεί κατά την υποβολή της αίτησης, είτε στο σύνολο τους, είτε μερικώς, τότε η αίτηση παραμένει σε αναστολή και θα ισχύσουν οι διατάξεις της ΚΥΑ περί αναζήτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Στην περίπτωση που η προθεσμία παρέλθει χωρίς οι δικαιούχοι να μεταβούν στον Δήμο, ενεργοποιούνται οι διατάξεις του Άρθρου 9 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του προγράμματος, οπότε η αίτηση θα ανακληθεί αυτομάτως.

2) Έκθεση Παρακολούθησης:

Συνημμένα θα βρείτε Έκθεση Παρακολούθησης του ΚΕΑ με στατιστικά στοιχεία του προγράμματος για τον μήνα Δεκέμβριο 2018. Στην Έκθεση παρατίθενται συνοπτικά στατιστικά στοιχεία για: α) τις αιτήσεις που έχουν καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, β) τα βασικά δημογραφικά χαρακτηριστικά των νοικοκυριών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, γ) τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία των ανωτέρω νοικοκυριών, δ) το εργασιακό και εκπαιδευτικό προφίλ τους και ε) το μηνιαίο κόστος του προγράμματος.

3) Πρόσβαση στα στατιστικά:

Ενημερώνουμε ότι οι υπάλληλοι που υποδέχονται και καταχωρούν αιτήσεις για το ΚΕΑ θα έχουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας πρόσβαση στα στατιστικά στοιχεία του προγράμματος που αφορούν το Δήμο αρμοδιότητας τους. Επισυνάπτεται σχετικό εγχειρίδιο χρήσης. Προσοχή! Προς το παρόν, δεν υπάρχει η δυνατότητα παροχής στοιχείων σε επίπεδο επικράτειας. Είτε επιλέγεται «Ανά Δήμο» είτε «Σε Επίπεδο Επικράτειας», τα αποτελέσματα που επιστρέφονται αφορούν αποκλειστικά το Δήμο σας.

 

Με εκτίμηση,

Για το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

 

Γιώργος Πλανήτερος

Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

 

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΕΑ 


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης