28
Τρι, Μαρ

Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, με πρωτοβουλία των Κοινωνικών Λειτουργών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης με τον πατέρα Θεόδωρο Μπατάκα, κύριο εκπρόσωπο της Διακονίας: "Ο Εσταυρωμένος" της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού. 

Βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση σε σχέση με το χαρακτήρα του έργου των δύο Δομών αλλά και η διερεύνηση συνεργασίας στο πλαίσιο της εργασιακής επανένταξης για τους συμπολίτες/-ισσές μας οι οποίοι λαμβάνουν υπηρεσίες από τη Διακονία και είτε είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος είτε βρίσκονται σε υψηλή επικινδυνότητα να διαβούν το κατώφλι της φτώχειας.  

 Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Job Center κα Μαρκέλλα Βαλσάμη, κα Βάσια Αλεξίου και Ευθαλία Γεωργίου περιέγραψαν τη διεπιστημονικότητα αλλά και το ρόλο του Κοινωνικού Λειτουργού στο Job Center, τις στατιστικές επιτυχίες της Δομής στην ένταξη και επανένταξη των αναζητούντων εργασία.

Επίσης, δόθηκαν επαρκείς πληροφορίες για τη διαδικασία, τα κριτήρια ένταξης,  τις μοναδικές περιπτώσεις των εξυπηρετουμένων του Κέντρου Απασχόλησης αλλά και τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Κοινωνικών Υπηρεσιών και Φορέων.

Ο πατέρας Θεόδωρος Μπατάκας αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο και στην προσφορά του "Ε" στον κοινωνικό ιστό όπως επίσης και στην εθελοντική φύση της Διακονίας. 

Κλείνοντας, δόθηκε το κατάλληλο πληροφοριακό υλικό με τα απαιτούμενα στοιχεία επικοινωνίας. 

 2023 03 03 JoBC Estavromenos

Ημερομηνία:

         03/03/2023

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
  • Συνεδριακό Κέντρο Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού
Job Center
  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός – Συντονίστρια)
  • Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός)
  • Θάλια Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ "Ο Εσταυρωμένος"
  • Πατέρας Θεόδωρος Μπατάκας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες για τον Εσταυρωμένο:

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121