23
Πεμ, Μαρ

Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

Τα Κέντρα Κοινότητας της χώρας ξεκίνησαν το 2017 στη λογική του σημείου υποδοχής (front desk) των προνοιακών υπηρεσιών του ΟΤΑ, κυρίως για να πληροφορούν και να παραπέμπουν του πολίτες σε προνοιακές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας αλλά και να υποδέχονται και να εξυπηρετούν του πολίτες που επιθυμούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Στο Δήμο Βόλου, εκτός από το κεντρικό σημείο του Κέντρου Κοινότητας Βόλου στη 2ας Νοεμβρίου 129, στο ίδιο σημείο αιτήσει ςγια το ΚΕΑ παραλαμβάνει και η διεύθυνση Κοινωνικής προστασίας του Δήμου Βόλου, ενώ σημεία για το ΚΕΑ σε περιφερειακές ενότητες εξυπηρετούν και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Βοήθεια στο Σπίτι προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των πολιτών στο ΚΕΑ αλλά και να μειωθεί η άσκοπή μετακίνηση απόρων συμπολιτών μας ή όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Παράλληλα, για τους Ρομά λειτουργούν από τον Απρίλη του 2017 2 κέντρα Ρομά που υποδέχονται αιτήσεις για του ΚΕΑ στις συνοικίες Αλιβέρι Ν. Ιωνίας και Αγ. Παρασκευή Βόλου ως παραρτήματα του Κέντρου Κοινότητας.

Οι νέες υπηρεσίες που έχουν ανακοινωθεί για τα κέντρα κοινότητας για το 2019 είναι εξής:

  • ΟΠΕΚΑ (πρ. ΟΓΑ): Αιτήσεις για Προνοιακές Παροχές του ΟΠΕΚΑ. Μέχρι τις αρχές Μάρτη εξυπηρετούνται από το Κέντρο Κοινότητας και στη συνέχεια πό την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου στο κεντρικό κτίριο των Προνοιακών υπηρεσιών του Βόλου (2ας Νοεμβρίου 129)
  • ΟΠΕΚΑ (πρ. ΟΓΑ): Αιτήσεις Συνταξιοδότησης απόρων υπερηλίκων. Ανακοινώθηκε από τον τύπο ότι πιθανά θα ξεκινήσουν από τα τέλη Μάρτη 2019 στα Κέντρα Κοινότητας (2ας Νοεμβρίου 129)
  • Υποστήριξη θυμάτων trafficking: εντός του 2019 θα ξεκινήσει η δυνατότητα δήλωσης και υποστήριξης των θυμάτων σωματεμπορίας -θα ανακοινωθεί ο χρόνος λειτουργίας της υπηρεσίας προσεχώς.

Προς το παρόν μπορείτε να επικοινωνείτε

  • με το ΕΚΚΑ, που είναι ο Εθνικός Μηχανισμός Αναφοράς (ΕΜΑ) για την Προστασία των Θυμάτων εμπορίας, Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας 197
  • ή να λάβετε (δωρεάν) συμβουλές στη γραμμή 1129 της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Α21.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας