28
Τρι, Μαρ

⬅︎ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ TΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

CommunityCentresLogo CMYK          TABELA KENTRO ROMA  Αλιβέρι      KHFH Agxialou Αγία Παρασκευή

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ Κέντρο Ρομά Αλιβερίου Νέας Ιωνίας

 Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου, υποδέχεται καθημερινά το σύνολο των δυνητικά ωφελουμένων της Πράξης τουλάχιστον με 8ωρη παροχή υπηρεσιών πρωινές ώρες (07:30-15:30) σε πενθήμερη βάση, όλο το χρόνο. Το ωράριο λειτουργίας του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου του Δήμου Βόλου ενδέχεται να αλλάξει εάν απαιτείται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελουμένων και πάντως διασφαλίζοντας την δυνητική 8ωρη ημερήσια προσφορά παροχής υπηρεσιών ανά ωφελούμενο. 

stardivider

Τη Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 η εμψυχώτρια και η ψυχολόγος του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ συνεργάστηκαν με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας και δούλεψαν με τα παιδιά της ΣΤ' το παραμύθι "Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας".

Η δράση ξεκίνησε με την ανάγνωση του παραμυθιού και στη συνέχεια έγινε επεξεργασία του κειμένου με τα παιδιά μιλώντας για τις έννοιες της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης και της αναζήτησης και πραγματοποίησης των ονείρων.

Περισσότερα: Συνέργεια του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου με το 10 Δ.Σ Ν. Ιωνίας σε δράση για τα παιδιά ("Ο...

Με αφορμή την Εθνική Ηµέρα Μνήµης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σε συνεργασία με μαθητές Ρομά του 2ου Γυμνάσιου Ν. Ιωνίας Βόλου θα συμμετέχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  5 Φεβρουαρίου 2023 στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας της Ι.Μ. ∆ηµητριάδος. Η εκδήλωση διοργανώνεται  από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Βόλου.

Περισσότερα: Εκδήλωση για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων του Ολοκαυτώματος

Τη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου επισκέφτηκαν τη μονάδα αντιμετώπισης νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου και συναντήθηκαν με τη Κοινωνική Λειτουργό κ. Σουσουρή Μάγδα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο γνωριμίας και δικτύωσης με φορείς της πόλης. Έγινε αλληλοενημέρωση για τη λειτουργία των δύο δομών και η συνάδελφος μας ενημέρωσε για τη διαδικασία ένταξης ωφελουμένων στη δομή τους.Η προσβασιμότητα των πολιτών ρόμικης καταγωγής σε αγαθά και υπηρεσίες που προσφέρονται στην ελληνική κοινωνία, είναι ένας από τους βασικούς στόχους των δομών κοινωνικής ένταξης, όπως είναι το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου.

Περισσότερα: Δικτύωση του παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου με τη μονάδα αντιμετώπισης νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου

Το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου σε συνεργασία με το Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής φιλοξένησαν τη Κυριακή 12/3/& τη Δευτέρα 13/3/2023 τη δράση "Ενδυνάμωση νεαρών γυναικών Ρομά σε θέματα υγείας, πρόληψης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων" του Ινστιτούτου Prolepsis. 

Επτά γυναίκες Ρομά από το Αλιβέρι & την Αγία Παρασκευή με τις διαμεσολαβήτριες των αντίστοιχων δομών εκπαιδεύτηκαν σε θέματα υγείας & πρόληψης όπως είναι το κάπνισμα, οι διατροφικές συνήθειες, οι εμβολιασμοί και η πρόληψη γυναικολογικών ζητημάτων.

Περισσότερα: Εκπ/ση νέων γυναικών Ρομά σε θέματα υγείας & Πρόληψης σε συνέργεια με το Ινστιτούτο Prolepsis

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΥΚΕ    Το Σάββατο 17/12/2022 στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου πήραν μέρος στο 11ο Απολογιστικό, Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο της ΕΦΥΚΕ "Για την υγεία του παιδιού και του εφήβου"που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 16-18/12/2022 στο αμφιθέατρο του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου.

Η εισήγηση των στελεχών του κέντρου αφορούσε τη παιδική ηλικία στις κοινότητες των Ρομά και εντάσσονταν στην ενότητα Υγεία και Κοινωνική Υγεία του συνεδρίου.

Η εισήγηση έδωσε την  αφορμή για τη γνωριμία του κοινού με τον πληθυσμό των Ρομά και την άρση στερεοτύπων αναφορικά με τον τρόπο ζωής της συγκεκριμένης ομάδας.

Περισσότερα: Παρουσίαση για τους Ρομά στο συνέδριο της ΕΦΚΥΕ από το Παράρτημα Ρομά Αλιβερίου

Στις  15/11/2022 στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου παρευρέθηκαν στο 10ο δημοτικό σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου όπου και πραγματοποίησαν παρουσίαση του βιβλίου "Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε". Η παρουσίαση  στηρίχθηκε στην φιλοσοφία του ευρωπαϊκού προγράμματος  "ρομανί- πολυγλωσσική συμπερίληψη" στο οποίο συμμετέχει το δημοτικό σχολείο και αφορά την ένταξη  της μητρικής γλώσσας των ρομά , την ρομανί , στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Περισσότερα: Δράση του παραρτήματος Ρομά Αλιβερίου με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Περισσότερα Άρθρα...

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας