23
Πεμ, Μαρ

Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Με γνώμονα τις ποιοτικότερες υπηρεσίες παροχής κοινωνικής φροντίδας μέσω της συνέργειας, και του διαλόγου μεταξύ των επαγγελματιών, πραγματοποιήθηκε τηλέ-δικτύωση μεταξύ στελεχών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου και της Στέγης Νέων των Παιδικών Χωριών SOS-Village στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνέχεια του αιτήματος της διεπιστημονικής ομάδας της Στέγης Νέων των Παιδικών Χωριών SOS-VillageΘεσσαλονίκης, για ενημερωτική συνάντηση στο πλαίσιο της γνωριμίας αλλά και της ανταλλαγής καλών πρακτικών με ομάδα στόχου τους Νέους, τα στελέχη του Job Center ανταποκρινόμενα θετικά συγκάλεσαν τηλεδιάσκεψη. Η εν λόγω τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023 και η οποία διενεργήθηκε σε κλίμα καλής επικοινωνίας. 

Ο αρχικός σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία μεταξύ των δύο Κοινωνικών Φορέων που δραστηριοποιούνται με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στη βάσει της εξωστρέφειας και της διάχυσης καλών πρακτικών. 

Ειδικότερα, το Job Center εκπροσώπησαν: η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια της Δομής), η κα Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός) και η κα Στέφανη Μεγαλομύστακα (Ψυχολόγος). Στον αντίποδα, τη Στέγη Νέων Θεσσαλονίκης εκπροσώπησαν η Υπεύθυνη της Δομής κας Γιώτα Κόγια και ο Ιάσωνας Χατζηγεωργίου (Παιδαγωγός και Διπλωματούχος Κοινωνικός Λειτουργός).

Τα στελέχη των δύο Δομών παρουσίασαν ο καθένας ξεχωριστά το ρόλο του, τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας του Φορέα που εκπροσωπούν ενώ  τόνισαν ποικιλοτρόπως την επί της ουσίας  ανταλλαγή καλών πρακτικών με κύριο προσανατολισμό το βέλτιστο συμφέρον των ευάλωτων Νέων στο δρόμο για την αύξηση της απασχολησιμότητάς τους. 

Έτσι, μέσω μιας εποικοδομητικής συζήτησης δόθηκε έμφαση στις απαραίτητες δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσει ο Νέος ώστε αυτές να συντελέσουν στο εισιτήριο για την αγορά εργασίας. 

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η προεργασία πρότασης από τους επαγγελματίες της Στέγης Νέων με σκοπό τη διεξαγωγή μελλοντικών Webinars με θεματολογίες στοχευμένες στην αύξηση της απασχολησιμότητας. 

 

Ημερομηνία:

         7/02/2023

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
  • Τηλεδιάσκεψη
Στέγη Νέων Χωριών SOSΘεσσαλονίκη
  • Ιάσωνας Χατζηγεωργίου, Παιδαγωγός
  • Γιώτα Κόγια, Υπεύθυνη Στέγης 

Job Center

  • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός – Συντονίστρια)      

  • Στέφανη Μεγαλομύστακα ( Ψυχολόγος)         

  • Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 2023 02 07 JoBC SOS Village 2

2023 02 07 JoBC SOS Village 4

 Για περισσότερες πληροφορίες για τη Στέγη Νέων, ανατρέξτε:

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121