28
Τρι, Μαρ

Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Πέμπτη 19/1/2023 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των Υπεύθυνων Ανθρώπινου Δυναμικού του Εργοστασίου Ανακύκλωσης (RECYCLING CENTRAL LTD) στο χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου με σκοπό την ενημέρωση τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς εργοδότες και τη διερεύνηση συνεργασίας. 

Η εν λόγω επίσκεψη προέκυψε έπειτα από αίτημα των Στελεχών του Job Center για ενδυνάμωση συνεργασίας με Ανώνυμες Εταιρείες της Βιομηχανικής περιοχής Βόλου. Πιο συγκεκριμένα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Συντονίστριας  του Job Center κας Μαρκέλλας Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός) της Οικονομολόγου κας Μπεφάνη Ιωάννας και του  Εργοστασίου Ανακύκλωσης της κας Χριστίνας Σταυράκη (Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού) και του κου Δημήτριου Λαζόπουλου (Υπεύθυνο Προσωπικού Παραγωγής).

Αρχικά, η κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Συντονίστρια και Κοινωνική λειτουργός), και η κα Ιωάννα Μπεφάνη (Οικονομολόγος) παρουσίασαν τη βασική φιλοσοφία της Δομής του Job Center, δίνοντας έμφαση στις δωρεάν υπηρεσίες της δομής προς τους εργοδότες. Ιδιαιτέρως τονίστηκε η δυνατότητα της δωρεάν ανάρτησης αγγελιών με κύριο σκοπό την προσέλκυση περισσότερων και καταλληλότερων υποψηφίων και τη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους εξυπηρετούμενους, το προφίλ των ωφελούμενων και οι μέχρι τώρα στατιστικές επιτυχίες παραμονής και ένταξης στην εργασία. Τέλος, τονίστηκε η σημασία της άριστης και άμεσης συνεργασίας με τοπικούς εργοδότες και εργοδοτικούς φορείς στο πλαίσιο του “matching”, της αναφοράς δηλαδή στο βέλτιστο ταίριασμα των υποψήφιων εργαζομένων, τόσο σε τεχνικές όσο και σε ποιοτικές δεξιότητες, με τα απαιτούμενα κριτήρια μιας θέσης εργασίας.

Στον αντίποδα, η Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού  κα Χριστίνα Σταυράκη και ο Υπεύθυνος προσωπικού του Τμήματος Παραγωγής κος Δημήτριος Λαζόπουλος της Εταιρείας RECYCLING CENTRAL LTD παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις και τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, αλλά και την πολιτική «ανοιχτής πόρτας» που εφαρμόζουν. Πιο συγκεκριμένα, ενημέρωσαν για τα κάτωθι:

 • Διαθέσιμες και μελλοντικές θέσεις εργασίας ( Εργάτες-τριες Παραγωγής/Διαλογής)
 • Εργοδοτικές Παροχές 
 • Συνθήκες εργασίας και τεκμηρίωση της απασχόλησης
 • Καθεστώς απασχόλησης
 • Μετακίνηση εργαζομένων 
 • Απαιτούμενα προσόντα και προφίλ του υποψηφίου 

Επί της βάσεις αυτής, συμφωνήθηκε συνεργασία μεταξύ Job Center και Εργοστασίου Ανακύκλωσης για εύρεση κατάλληλου προσωπικού στον τομέα της διαλογής αλλά και προώθηση πιθανών μελλοντικών θέσεων σε άλλους τομείς που δύναται να προκύψουν. 

 

Ημερομηνία:

           19/01/2023

Tόπος Διεξαγωγής:

 

 

 

 • Job Center, Λαχανά 5, Παλαιά Βόλου

RECYCLING CENTRAL LTD: 
 • Χριστίνα Σταυράκη (Υπεύθυνη Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού),
 • Δημήτρης Λαζόπουλος (Υπεύθυνος Τμήματος Παραγωγής)

Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

 • Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοινωνική Λειτουργός (Συντονίστρια)
 • Στέφανη Μεγαλομύστακα, Ψυχολόγος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121