28
Τρι, Μαρ

Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Τετάρτη 11η Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Οικονομολόγου του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου με Στελέχη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο κύριος σκοπός της επίσκεψης ήταν η επί της ουσίας πληροφόρηση για τις διαδικασίες άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και η περαιτέρω συνεργασία στους τομείς που αφορούν τη διασύνδεση των εξυπηρετούμενων με τις εν λόγω υπηρεσίες. 

Συγχρόνως, πραγματοποιήθηκε αναλυτική αμφίδρομη πληροφόρηση για τον τρόπο λειτουργίας  ενώ ή κυρίως εστίαση όπως προαναφέρθηκε έτεινε προς τη σημαντικότητα της ενημέρωσης των ωφελούμενων του Job Center για τα τεχνικά επαγγέλματα και τις διαδικασίες που απαιτούνται για έκδοση Άδειας ασκήσεως  επαγγέλματος.

Το Job Center εκπροσώπησε η κα Μπεφάνη Ιωάννα (Οικονομολόγος) ενώ τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Βόλος): η  Προϊσταμένη κα. Αμανατίδου Ελένη και η Σουντουλουμάκη Γεωργία (Οικονομικού-Διοικητικού). όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα Αμανατίδου  «Η κίνηση της ΚΕΚΠΑ -ΔΙΕΚ για τo Job Center είναι πάρα πολύ όμορφη και έξυπνη και αξίζει να τη στηρίξουμε ώστε να παγιωθεί . Σε τοπικό επίπεδο  μας τιμάει το γεγονός καθώς είναι η πρώτη δομή Στήριξης της Απασχόλησης σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα».

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα εξής:

  • Πολυπλοκότητα διαδικασιών για την έκδοση αδειών σε τεχνικά επαγγέλματα και προκλήσεις στο πλαίσιο της απαιτούμενης πληροφόρησης των εν δυνάμει ενδιαφερόμενων για τα στάδια που απαιτούνται έως την έκδοση της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος. -Ιδιαίτερη αναφορά στην  κομβικής σημασίας έκδοση Βεβαίωσης Αναγγελίας πριν την ένταξή τους σε εργοδότη αλλά και για τη συγκέντρωση απαραίτητης προϋπηρεσίας που απαιτείται στην έκδοση Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματός.
  • Αναγκαιότητα ενδυνάμωσης και ενθάρρυνσης των ατόμων σε τεχνικά επαγγέλματα λόγω έλλειψης τους από την αγορά εργασίας.

 Εν, κατακλείδι, δόθηκε αμφίδρομο ενημερωτικό έντυπο υλικό ενώ η  εν λόγω συνεργασία ευδοκιμεί και σε μελλοντικό επίπεδο για τις βέλτιστες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών προς όφελος των συμπολιτών/συμπολίτισσών μας.

 

 

Ημερομηνία:

           11/01/2023

Tόπος Διεξαγωγής:

  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  • Αμανατίδου Ελένη  (Προϊσταμένη)
  • Σουντουλουμάκη Γεωργία (Οικονομικό-Διοικητικό)

Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

  • Ιωάννα Μπεφάνη , Οικονομολόγος

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121