28
Τρι, Μαρ

Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Δευτέρα 16/01/2023 το χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, επισκέφθηκε η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Ζαγοράς-Μουρεσίου για συνάντηση δικτύωσης με τα Στελέχη της Δομής.

Ειδικότερα, το Job Center εκπροσώπησαν η κα Βαλσάμη Μαρκέλλα~Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια της Δομής, η κα Ευθαλία Γεωργίου ~Κοινωνική Λειτουργός και η Στέφανη Μεγαλομύστακα~Ψυχολόγος. Από την άλλη , το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου εκπροσώπησε η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια του κα Κάτια Βελιάδη

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα ενώ με γνώμονα τη στόχευση σε ποιοτικές κοινωνικές υπηρεσίες διερευνήθηκαν τα σημεία συνεργασίας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κάθε στέλεχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά την ολιστική φύση της Δομής του Job Center μέσα από το δικό του ρόλο. Στον αντίποδα, η κα Βελιάδη ανέφερε τα χαμηλής έντασης εργασίας νοικοκυριά που εντοπίζονται στο  Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, τη σοβαρή υλική στέρηση και τον κίνδυνο φτώχειας. 

Καθώς έγινε ιδιαίτερη μνεία αμφιδρόμως στις Ψυχοκοινωνικές Υπηρεσίες και στο ρόλο του Ψυχολόγου διερευνήθηκαν τα εξής σημεία συνεργασίας:

  • Συνάντηση Ψυχολόγων και  Εργαλεία Επαγγελματικού προσανατολισμού στο πλαίσιο ανταλλαγής καλών πρακτικών.
  • Συμπερίληψη στα ομαδικά emails (mailchip) που αποστέλλονται για ενημέρωση θέσεων εργασίας στο Νομό Μαγνησίας
  • Διασύνδεση με Job Center περιπτώσεων πρώην κατοίκων Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου που έχουν ήδη μετακομίσει στο Δήμο Βόλου με σκοπό την ενδυνάμωση και ομαλή διασύνδεση στην αγορά εργασίας στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης

Αξίζει να σημειωθεί, ότι καθώς ανταλλάχθηκαν διάφορες καλές πρακτικές αμφιδρόμως έγινε διαμεσολάβηση και εισήγηση σχετική με διασύνδεση με Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας για διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων. 

Τέλος, δόθηκε ενημερωτικό υλικό του Job Center για διασύνδεση με τις υπηρεσίες. 

 

Ημερομηνία:

           16/01/2023

Tόπος Διεξαγωγής:

  • Job Center, Λαχανά 5, Παλαιά Βόλου

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ-ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
  • Κάτια Βελιάδη, Κοινωνική Λειτουργός (Συντονίστρια)

Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ

  • Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοινωνική Λειτουργός (Συντονίστρια)
  • Ευθαλία Γεωργίου, Κοινωνική Λειτουργός
  • Στέφανη Μεγαλομύστακα, Ψυχολόγος

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121