28
Τρι, Μαρ

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νέαπολης
Εργαλεια
Τυπογραφια

 Συνάντηση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023, μεταξύ του Hotspot Νεάπολης και του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Βόλου. Ο κοινωνικός λειτουργός του Κοινωνικού Φαρμακείου κος Νίκος Φεργαδάκης και η φαρμακοποιός κα Ηλιάνα Κασάμπαλη υποδέχτηκαν στο χώρο της δομής τα στελέχη του Hotspot και συζήτησαν για τον τρόπο δράσης των δύο δομών, τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και τον τρόπο συνεργασίας και πραγματοποίησης παραπομπών. 

Ειδικότερα, το προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου μίλησε για την προσφορά της δομής στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες μέσω της δωρεάν παροχής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, παρέχοντας ανακούφιση σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι αυτός της φαρμακευτικής κάλυψης. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα κριτήρια και στη διαδικασία ένταξης των δυνητικά ωφελουμένων στο μητρώο του Κοινωνικού Φαρμακείου και έγινε αναφορά στα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου: δωρεάν παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων

Από την πλευρά του Hotspot, έγινε λόγος για τον τρόπο δράσης της δομής ως σημείο πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά και συγκεκριμένα στη παροχή υποστήριξης στην υποβολή των αιτήσεων του ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης και στις υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, ενημέρωσης και διασύνδεσης των πολιτών με αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς κοινωνικής προστασίας, έχοντας ως απώτερο σκοπό την ένταξη και επανένταξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων στην κοινωνική και εργασιακή ζωή.

Η συνάντηση τελείωσε με τον καθορισμό του πλαισίου συνεργασίας και την διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για τις δύο δομές, στα οποία αναφέρονται συνοπτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες και τα στοιχεία επικοινωνίας.

To HOTSPOT Νεάπολης είναι υποέργο της Πράξης ΟΠΣ 5131947, "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)", στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020

  


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121