08
Τετ, Φεβ
19 Νέα Άρθρα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του υπνωτηρίου 24210 91760 όλο το 24ωρο και στο 24210 91614 από τις 8:00 πμ μέχρι 6:00 μμ

Το υπνωτήριο θα λειτουργεί όλο το 24ωρο στο Κοινωνικό Κέντρο Αγίων Αναργύρων (Μπότσαρη με Αραχώβης 1) - καθημερινά.

Περισσότερα εδώ


Notice: Undefined property: stdClass::$fload_fulltext in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/image/intro.php on line 16
ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αγ. Παρασκευης
Εργαλεια
Τυπογραφια

Την Πέμπτη 14 Απρίλιου 2022 το Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής του Κέντρου Κοινότητας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης-Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης  Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ), σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ΡΟΜΑ για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας»

και στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με το 16ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής υλοποίησε δράση στο χώρο του σχολείου με θέμα:  «ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά. Τη δράση πλαισίωσαν το στέλεχος του Παραρτήματος Ρομά, Δημοπούλου Μαρία, διαμεσολαβήτρια σε συνεργασία με την κα. Νταναβάρα Αναστασία, κοινωνική λειτουργό  του προγράμματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα παιδιά παρακολούθησαν  εκπαιδευτικό βίντεο «Συγκρίνω και διαφέρω», έπαιξαν παιχνίδι σε ζευγάρια και με παρότρυνση προσπαθούσαν να βρούνε διαφορές μεταξύ τους. Στόχος του παιχνιδιού να καταλάβουν την έννοια της διαφορετικότητας, ότι όλοι διαφέρουμε αλλά όλοι είμαστε ίσοι. Επίσης προβλήθηκαν διάφορες εικόνες από λουλούδια, για να βρούνε τις διαφορές και τις ανάγκες των λουλουδιών, ώστε να μεγαλώσουν ομορφαίνοντας τον κήπο μας. Πάνω σε αυτό δόθηκε η υπόσχεση στους μικρούς μας φίλους ότι θα υπάρξει δεύτερο μέρος με φύτευση λουλουδιών για να ομορφύνει ο κήπος του σχολείου. Τέλος δόθηκε ένα μικρό κέρασμα στους μαθητές. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Ξηρού για την άψογη συνεργασία καθώς και τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και έντονο ενδιαφέρον.

 

Το παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης ΕΣΠΑ «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου». Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

  


 


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121