09
Παρ, Ιουν

Υποέργο Ι: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ     Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), και έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα εθελούσιων επιστροφών και επανένταξης, καθώς και την δυνατότητα παραπομπών από την Διαπολιτισμική Διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας, καθώς επίσης έγινε ενημέρωση για την Δομή Προσωρινής Στέγασης επαναπροωθηθέντων "Αττικό Άλσος".

Στην συνάντηση πήραν μέρος οι κκ Μ. Ζούζουλα, Σύμβουλος Απασχόλησης και Μ. Ποιμενίδου, Διαπολιτισμική Διαμεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας και οι κ.κ. Ευμορφία Σύκα, Π. Ράπτης Εκρόσωποι του ΔΟΜ Ελλάδος, Ν. Λάμπρος, Εκπρόσωπος του Γραφείου Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Β. Δανού, Διοικήτρια της δομής "Αττικό Άλσος".

Σχετικά με τον διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης

Ο Δ.Ο.Μ.  Ελλάδος  πραγματοποιεί  Υποβοηθούμενες  Εθελούσιες  επιστροφές  υπηκόων  τρίτων  χωρών  που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους και όσοι από αυτούς είναι επιλέξιμοι να λάβουν και βοήθεια επανένταξης  μετά την επιστροφή τους. Εχει στη διάθεσή του ένα ευρύ φάσμα ενεργειών και διαδικασιών προκειμένου να διευκολύνει την επιστροφή και επανένταξη των επωφελούμενων της Δράσης αλλά και να διασφαλίσει ότι η εθελοντική επιστροφή στη χώρα τους θα γίνει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.Η δράση εθελούσιων επιστροφών  του Δ.Ο.Μ.  χρηματοδοτείται  κατά 75%  από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και  Ένταξης και  κατά  25%  από  Εθνικούς  πόρους.Μπορούν  να  συμμετέχουν  όσοι  έχουν  λάβει απορριπτική  απόφαση  ασύλου  ή  επιθυμούν  να  παραιτηθούν  από  την  αίτηση τους  για  άσυλο  ή Διεθνή  προστασία από τη χώρα μας. Εκτός από οικονομικό βοήθημα το πρόγραμμα προσφέρει  και σημαντική υποστήριξη για την επανένταξη μέσα στη χώρα τους σε διάφορους τομείς  και  με  πολλαπλές στρατηγικές.Οι υπηρεσίες  και η  επικοινωνία  με τον  Δ.Ο.Μ. είναι  δωρεάν.

( ENGLISH )-Assisted Voluntary Returns, Reintegration and Open Centre in Attica (AVRR / OCAVRR )

(KURMANJI) -Bernameya vegerandine dilxwazie, nuvekirina u avahiya menandariye li atina  ( AVRR/OCAVRR )

Eπικοινωνία – Information – Agahi : Δ.Ο.Μ./IOM  GREECE – Δωδεκανήσου 6, ΑΛΙΜΟΣ 17456, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ: +30 2109919040 & 694 8908362

 


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου, είναι έργο του ΕΣΠΑ 2014-2020, εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για την περίοδο 2017-2023.

Αρθρα Πραξης Κεντρου Κοινοτητας