Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/kekpaorg/public_html/components/com_rsfiles/helpers/rsfiles.php on line 2644
Ενημέρωση για το ΚΕΑ - 16 Οκτώβρη 2018
31
Τρι, Ιαν
12 Νέα Άρθρα

Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης (Κ.Ε.Α.)
Εργαλεια
Τυπογραφια

Καλησπέρα σε όλες/όλους,
Ακολουθεί ενημέρωση για το ΚΕΑ. Παρακαλούμε θερμά, για την ενημέρωση όλων των υπαλλήλων - συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων των Κέντρων Κοινότητας - που υποδέχονται και καταχωρούν αιτήσεις (και που ενδεχόμενα δεν περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη λίστα παραληπτών ή δεν λαμβάνουν τα μηνύματα):

 

Οδηγός Εφαρμογής ΚΕΑ (2018)
Popular 2 169.25 KB 38
17/10/2018 14:43:46
 

(Νέο!) ΈΝΤΥΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΕΑ
Popular 1 780.26 KB 1059
16/10/2018 03:00:00

Έκθεση για το ΚΕΑ - Οκτώβρης 2018
Popular 1 201.64 KB 16
16/10/2018 03:00:00

1) Οδηγός Εφαρμογής και Έντυπο Συναίνεσης: 

Επισυνάπτεται ο επικαιροποιημένος Οδηγός Εφαρμογής, ενόψει της τροποποίησης των όρων και προϋποθέσεων του ΚΕΑ από 1η Νοεμβρίου (και σε μορφή Word). Παρακαλούμε για τυχόν διορθώσεις/παρατηρήσεις, ώστε εν συνεχεία, να αναρτηθεί στην πλατφόρμα του ΚΕΑ. Περαιτέρω επισυνάπτεται (σε 2ο e-mail) το νέο έντυπο συναίνεσης το οποίο θα χρησιμοποιείται από 1η Νοεμβρίου και επίσης θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα του ΚΕΑ.

 2) Έκθεση Παρακολούθησης: 

Συνημμένα (σε 2ο e-mail) θα βρείτε Έκθεση Παρακολούθησης του ΚΕΑ με στατιστικά στοιχεία του προγράμματος για τον μήνα Σεπτέμβριο. Στην Έκθεση παρατίθενται συνοπτικά στατιστικά στοιχεία για: α) τις αιτήσεις που έχουν καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, β) τα βασικά δημογραφικά χαρακτηριστικά των νοικοκυριών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, γ) τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία των ανωτέρω νοικοκυριών, δ) το εργασιακό και εκπαιδευτικό προφίλ τους και ε) το μηνιαίο κόστος του προγράμματος.

 3) Μισθοί από ΟΑΕΔ: 

Τα ποσά που προσυμπληρώνονται στο πεδίο [Επίδομα Ανεργίας] μπορεί να αφορούν και σε ποσά που εισπράττονται από προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ. Μέχρι τη διόρθωση του webservice και την προσυμπλήρωση των σωστών πεδίων, παρακαλούμε αν πρόκειται για μισθό από Κοινωφελή Εργασία να μεταφέρεται στο πεδίο [Μισθοί](προκειμένου να αφαιρείται το 20%).

 4) Υποχρέωση εγγραφής σε Μητρώο Ανέργων:

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κ.υ.α του Προγράμματος από 1-8-2018 ο δικαιούχοι του ΚΕΑ και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού υποχρεούνται να εγγράφονται στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ εφόσον δύνανται να εργαστούν. Η εν λόγω υποχρέωση συνδέεται άμεσα με την ενεργοποίηση του 3ου πυλώνα δράσεων του Προγράμματος και ως εκ τούτου αφορά όσους επιθυμούν να παραμείνουν ενταγμένοι σε αυτό.  Συνεπώς για τις ανάγκες του Προγράμματος δεν γίνονται δεκτές βεβαιώσεις με την αιτιολογία «Μη διαθεσιμότητα για εργασία» και οι εν λόγω δικαιούχοι θα πρέπει να παραπέμπονται στα ΚΠΑ2 ώστε να εγγραφούν στο Μητρώο ανέργων.

 5) Μηνιαίες Διασταυρώσεις: 

Ενόψει πληρωμής Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι έλεγχοι:

 

PriorityText

Αιτήσεις

Ενέργεια

1: Ο αιτών έχει πεθάνει

75

Ανάκληση

2: Το μέλος έχει πεθάνει

17

Ανάκληση

3: Η άδεια παραμονής μέλους του νοικοκυριού έχει λήξει

433

Αναστολή

4: Η άδεια παραμονής του αιτούντα έχει λήξει

161

Αναστολή

5: Ο αιτών είναι φοιτητής με ηλικία μικρότερη από 25 κατά την έγκριση

132

Αναστολή

6: ERR: Ο συγκεκριμένος ΑΜΚΑ δεν ισχύει πλέον, χρησιμοποιήστε τον ΑΜΚΑ που τον αντικαθιστά

63

Ανάκληση

9: Ολοκλήρωση 12μήνου

5.920

Ανάκληση

23: Ανάκληση για υποχρέωση ΟΑΕΔ

3.790

Ανάκληση

50: Αιτήσεις που έχουν δηλωμένο ίδιο e-mail

1.076

Αναστολή

102: Αναστολή για πάνω από 2 μήνες + Επιβολή ποινής

53

Ανάκληση

113: Ανάκληση εξαιτίας 3 αποτυχημένων Πληρωμών

77

Ανάκληση

6) Εκθέσεις Κοινωνικής Έρευνας: 

Υπογραμμίζεται ότι ιδιαίτερα μετά την αυστηροποίηση του κανονιστικού πλαισίου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων απαγορεύεται ρητά η αποστολή στην υπηρεσία μας εκθέσεων κοινωνικής έρευνας, ιατρικών φακέλων ή οποιουδήποτε άλλου προσωπικού δεδομένου. 

Στην ίδια βάση επισημάνεται ότι η Υπηρεσία μας δεν δύναται να πιστοποιεί διά τηλεφώνου τα στοιχεία των δικαιούχων του ΚΕΑ. Ως εκ τούτου παρακαλείσθε να μην παραπέμπετε τους πολίτες για πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις τους στην Υπηρεσία μας, καθότι δεν επιτρέπεται τηλεφωνικά η γνωστοποίηση των στοιχειών, τα οποία αντλούνται από την πλατφόρμα.    

 

Υ.Γ. Θα ήθελα να παρακαλέσω για μια ακόμα φορά να διαβάζετε τα ενημερωτικά e-mail ώστε να σχηματίζετε ιδία άποψη και να μην επαφίεστε στο απότοκο της ανταλλαγής απόψεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: με το προηγούμενο e-mail δεν ζητήθηκε επικαιροποίηση των κωδικών, υπενθυμίστηκε απλώς η διαδικασία που ακολουθείται για όσους Δήμους ή Κ.Κ. χρειάζεται να επικαιροποιήσουν ή να διαγράψουν κωδικούς.

Με εκτίμηση, 

 

Για το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

 

Γιώργος Πλανήτερος

Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121