28
Τρι, Μαρ
22 Νέα Άρθρα

Εργαλεια
Τυπογραφια

 Πότε το ΚΕΑ διακόπτεται:

 1. Εάν κατατεθούν στο αρμόδιο όργανο του Δήμου έγγραφα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι η καταβολή έγινε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Τα στοιχεία διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας και, εάν διαπιστωθεί ότι η καταβολή έγινε χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις εκδίδεται πράξη διακοπής της καταβολής.
 • Εάν διαπιστωθεί μέσω των μηνιαίων διασταυρώσεων, ή μέσω της διεξαγωγής κοινωνικής έρευνας, ή μέσω της επόμενης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Ε1), αναντιστοιχία ανάμεσα σε όσα δηλώθηκαν στην αίτηση για το Κ.Ε.Α. και στην τρέχουσα κατάσταση του νοικοκυριού.
 • Σε περίπτωση που ο δικαιούχος, ο οποίος μπορεί να εργαστεί, δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που αφορούν τη μηνιαία επίσκεψη στα Κέντρα Κοινότητας, τον ΟΑΕΔ και τη μη εκούσιας και αναιτιολόγητης παραίτησης από την εργασία τους.
 • Τον επόμενο μήνα από εκείνον του θανάτου του δικαιούχου. Σε περίπτωση που άλλο μέλος της οικογένειας του θανόντος μπορεί να γίνει δικαιούχος, πρέπει να υποβάλλει τροποποιητική αίτηση.
 • Τον επόμενο μήνα από εκείνον που ο δικαιούχος μετακόμισε στο εξωτερικό. Όμως το ΚΕΑ δεν διακόπτεται, εάν ο δικαιούχος μεταβεί στο εξωτερικό για λόγους νοσηλείας σε θεραπευτήρια, ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια.
 • Τον επόμενο μήνα από εκείνον κατά τον οποίο ο δικαιούχος ή άλλο μέλος του νοικοκυριού ανακάλεσε την αίτηση του.
 •  

  Πότε το ΚΕΑ αναστέλλεται:

  1. Σε περίπτωση που τα ανήλικα μέλη του νοικοκυριού δεν φοιτούν ή διακόπτουν την φοίτηση τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
  2. Σε περίπτωση που τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού, έως 45 ετών, τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, δεν εγγράφονται στα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας του Δήμου τους ή στα παραρτήματα αυτών.

  www.dikaiologitika.gr


  Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
  Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

  ΚΑΠΗ Δημου Βολου

  Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης