Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Στέγη Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Κεντρο Διημερευσης ΑμεΑ
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στo πλαίσιo της διασύνδεσης των κοινωνικών φορέων και δομών του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2023, διασύνδεση με την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, Νικογιάννη Γιασεμή-Μαρία με την Κοινωνική Λειτουργό Λάδέρη Βασιλική και τη Νοσηλεύτρια Μπλέτσα Σοφία της Τοπικής Μονάδας Υγείας(ΤΟΜΥ) Αγριάς.

Η δομή ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βόλου  αποτελεί δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ,  του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» 

Κατά τη συνάντηση δικτύωσης, οι επαγγελματίες υγείας της ΤΟΜΥ Αγριάς, ανέλυσαν θέματα που αφορούσαν στη διαδικασία ένταξης των πολιτών και στις παροχές που δύνανται να παρέχουν όπως  είναι, μεταξύ άλλων,

  • η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,
  • η συνταγογράφηση φαρμάκων,
  • η νοσηλευτική φροντίδα καθώς και
  • η συμβουλευτική υποστήριξη σε θέματα υγείας και
  • η παραπομπή των πολιτών σε κατάλληλες δομές.

Συνδυαστικά με τα παραπάνω, παρουσιάζουν ενημερωτικές δράσεις που επικεντρώνονται στη σημασία της πρόληψης σε θέματα δημόσιας υγείας, προσωπικής υγιεινής καθώς και ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της διασύνδεσης, αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν στον τρόπο λειτουργίας και το θεραπευτικό πρόγραμμα που παρέχει το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ. Το ΚΔΗΦ ΑμεΑ, της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, αποτελεί έναν χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων με κινητικές ή/και αισθητηριακές αναπηρίες, ατόμων με νοητική υστέρηση ή πολλαπλές αναπηρίες διαφορετικού είδους. Στη Δομή παρέχονται προγράμματα θεραπευτικών συνεδριών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου (λογοθεραπεία, φυσικοθεραπευτική άσκηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα κι ιατρική παρακολούθηση). Βασικός σκοπός του, αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές κι ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης  και κοινωνικού αποκλεισμού και τέλος, η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών. 

Με γνώμονα τις παραπάνω αναφορές, η συνεργασία των Μονάδων Υγείας με τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου Βόλου, κρίνεται, ιδιαίτερα, σημαντική, ώστε να επιδιώκεται η βελτίωση των 

παρεχόμενων υπηρεσιών και η δημιουργία ενός κοινωνικού δικτύου που θα έχει ως αποδέκτη, το άτομο που χρήζει ανάγκης κι υποστήριξης.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης συνεργασίας, διανεμήθηκε έντυπο υλικό  ενώ συζητήθηκαν και οι θεματικές ενότητες που δύνανται να αναπτυχθούν με σκοπό την πραγματοποίηση μελλοντικών δράσεων από κοινού. 

2023 04 27 KDHF MEA TOMY Ag


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες  καθώς και τα κριτήρια ένταξης νέων ωφελουμένων στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, Λήμνου 12 με Ελασσόνος στα Παλαιά Βόλου, καθημερινά 07:00-15:00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-31860 ή μέσω email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για τις παροχές της Τοπικής Μονάδας Υγείας Αγριάς,μπορούν να επικοινωνούν μέσω τηλεφώνου:2428092223,στη διεύθυνση: Αγίου Γεωργίου 4 καθώς και με email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.