Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
 • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε συνέχεια της δικτύωσης που προηγήθηκε με το Ορφανοτροφείο Βόλου και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των εφήβων του ιδρύματος, oι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Job Center (Μαρκέλλα Βαλσάμη, Βασιλική Αλεξίου, Ευθαλία Γεωργίου) ανταποκρίθηκαν άμεσα μέσω διεξαγωγής δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού. 

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε εβδομάδα δράσεων (21-27 Σεπτεμβρίου) με  ατομικές συναντήσεις ενώ υλοποιήθηκαν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στους εφήβους μέσω έγκυρης και επιστημονικά τεκμηριωμένης διαδικασίας. 

 Ειδικότερα, η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια της Δομής του Job Center κα Βαλσάμη αναφέρει πως

η διεξαγωγή του τεστ αποτελεί «πολύτιμο εφόδιο για τους μαθητές άνω των 15 ετών το οποίο προϋποθέτει συνεργασία με τον έφηβο και συμπεριλαμβάνει συμβουλευτική συνέντευξη».

Οι έφηβοι του ιδρύματος είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και να μοιραστούν τα ενδιαφέροντά τους με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς προς την επιλογή της κατάλληλης επαγγελματικής κατεύθυνσης. 

Οι σύντομες αυτές δράσεις κλείσανε με θετική ανατροφοδότηση από τους εφήβους ενώ οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Job Center από κοινού με το Επιστημονικό προσωπικό του Ορφανοτροφείου επιθυμούν να συνεχίσουν με δράσεις βιωματικού χαρακτήρα με στόχο την ορθότερη διαχείριση των κρίσιμων μεταβάσεων από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

 

Ημερομηνία:

         21/09/2022 - 27/9/2022

Tόπος Διεξαγωγής:
 • Ορφανοτροφείο Βόλου

Συμμετέχοντες από το Ορφανοτροφείο Βόλου:
 • Κα Φύλλη Μπακαλοπούλου (Εκπαιδευτικός)
Συμμετείχαν από το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ
 •  

  Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοιν. Λειτουργός ( Συντονίστρια),

 • Θάλια Γεωργίου, Κοινωνική Λειτουργός

 • Βάσια Αλεξίου, Κοινωνική Λειτουργός

   

 


Για περισσότερες πληροφορίες:

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Aρθρα του Job Center

= ΙΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ =

Το δημοτικό ΙΕΚ (Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου) έχει τα χαμηλότερα δίδακτρα της αγοράς και οι απόφοιτοι των τμημάτων του θεωρούνται περιζήτητοι

Diek Logo 2023 VDIEK 2020 pro

Banner Diek

Jobc ConnectRealPeople

JobC Employers Poster


 

 

Social-Economy-Library-Link

odhgos eksyphrethshs gia idikes kai efpathis kinonikes omades


 

 

Epidomata OPEKA icon

Αιτήσεις για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)


 

 kariera logo  skywalkerLogo
 Top Logo ex  tp_logo.png
Jobistas LOGO ergasia logo 2
jooble logo ergazomenos white

 Ενδεικτικά sites αναζήτησης εργασίας