Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙΙ: Παραρτημα Ρομα Αγ. Παρασκευης
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης του Παραρτήματος Ρομά Αγίας Παρασκευής Βόλου με τη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ. Στη συνάντηση συμμετείχαν η κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια του Παραρτήματος κα. Γκρούγια Μαρία, η ψυχολόγος κα. Γκάνια Παρασκευή και η νοσηλεύτρια κα. Χαρβάτη Σταυρούλα. Η κα. Σουσουρή Μάγδα κοινωνική λειτουργός και επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ

ενημέρωσε τα στελέχη του Παραρτήματος για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα δύο μέρη υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας. Συμφώνησαν δε την από κοινού υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, αλλά και τη διενέργεια προληπτικού ελέγχου σε ηλικιωμένους άνω των 60 ετών.

Η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ (Μ.Α.Ν.Α.) παρέχει υπηρεσίες τόσο σε ασθενείς όσο και στους φροντιστές τους. Το Κέντρο ημέρας φιλοξενεί τους ασθενείς και στοχεύει στην ενδυνάμωση και άσκηση της μνημονικής ικανότητας των ασθενών τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Παράλληλα παρέχεται στήριξη και συμβουλευτική στους φροντιστές των ασθενών. Στο πλαίσιο της πρόληψης πραγματοποιείται νευροψυχολογικός έλεγχος σε ηλικιωμένους άνω των 60 ετών και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Η Μ.Α.Ν.Α στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό, νευρολόγο νοσηλευτές και ψυχολόγους.

Το Παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής Βόλου αποτελεί υποέργο της πράξης «Κέντρα Κοινότητας Δήμου Βόλου» και υλοποιείται από το Δήμο Βόλου. Στόχος του είναι η κοινωνική ένταξη των Ρομά που διαβιούν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Οι άξονες δράσης του αφορούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, στη σύνδεση με την αγορά εργασίας, την προαγωγή της υγείας και την ψυχοκοινωνική στήριξη των Ρομά της περιοχής. Στελεχώνεται από κοινωνική λειτουργό, διαμεσολαβήτρια, νοσηλεύτρια, οικονομολόγο και ψυχολόγο.

 2024 02 27 ROMA AgPAR Mon Altzheimer


Logo ESPA 2021 27 PEP Thessalias

Το παράρτημα Ρομά Αγίας Παρασκευής, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης ΕΣΠΑ «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βόλου» (συνεχιζόμενες δομές). Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο περιφερειακό επιχειρησιακό "πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)