Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Ξενωνας Αστεγων Νεαπολης Βολου
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Την Πέμπτη 22/02/2024 τα στελέχη του Ξενώνα Αστέγων Βόλου συμμετείχαν σε συνάντηση δικτύωσης κοινωνικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, με απώτερο σκοπό την καλύτερη δυνατή συνεργασία αυτών. Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από την Κοινωνική Λειτουργό της δομής κα Βησσαρία Θεοδωροπούλου και τη Διοικητική/Οικονομική Υπεύθυνη κα Βαρβάρα Ιτούδη, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) παράρτημα Θεσσαλίας

από τον Συντονιστή του  Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, κο Ντίνο Παναγούλη και τον Σύμβουλο Απασχόλησης του Δικτύου, κο Αχιλλέα Βαϊόπουλο, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαρίας (ΣΔΕ) Βόλου από τη Σύμβουλο Σταδιοδρομίας κα Βασιλική Εξάρχου και η δομή του Job Center Δήμου Βόλου από τη Κοινωνική Λειτουργό κα Μαρκέλλα Βαλσάμη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στη δομή απασχόλησης του Job Center.

Πρώτο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η παρουσίαση του Ξενώνα Αστέγων Βόλου για τα στελέχη που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με τη δομή περιλαμβάνοντας τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτόν, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τον κανονισμό λειτουργίας της δομής. Στην συνέχεια τα στελέχη του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας ενημέρωσαν σχετικά με τις δράσεις του φορέα και τη συμβουλευτική περί ασφαλιστικών, απασχόλησης και συνταξιοδότησης καθώς και για τα ενημερωτικά εργαστήρια που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες δομές που άπτονται των ανωτέρω θεμάτων.

Με αφορμή αιτήματα που έχουν προκύψει για συμβουλευτική περί συντάξεων,  δόθηκε έμφαση στη διαδικασία παραπομπής και την προτεινόμενη πρακτική συνεργασίας των δύο φορέων. Επίσης, στην ενημέρωση του Ξενώνα προς τη σύμβουλο Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Βόλου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της δομής, έγινε αναφορά στις πολλαπλές μορφές αστεγίας, τις περιπτώσεις που εμπίπτουν στις προϋποθέσεις ένταξης με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των παρευρισκόμενων φορέων καθώς και τον εντοπισμό περιπτώσεων που ανήκουν στις ευάλωτες  ομάδες.

Τέλος, δόθηκε ενημερωτικό υλικό του Ξενώνα Αστέγων στους/στις συμμετέχοντες/ουσες.  

Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β - Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας, με κωδικό ΟΠΣ 6003250. Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614. .  

2024 01 19 XENONAS Diavitis


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 24210-91614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

Ο  Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β  -  Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας

κωδικός ΟΠΣ 6003250