Rounded square transparent KEN KOINOT Rounded square transparent Par ROMA Rounded square transparent HOTSPOTS 2 Rounded square transparent JoBC Rounded square transparent XENONAS AST Rounded square transparent KDAP MEA Rounded square transparent KDHF AMEA Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH Rounded square transparent KHFH
 Κεντρική δομή υποδοχής  2 Παραρτήματα Ρομά  Δομή υποδοχής  Κέντρο Απασχόλησης  Ξενώνας Αστέγων  2 Δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

 Κέντρο Διημέρευσης

 3 δομές ΚΗΦΗ

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών 

ΣΥΔ Κοινωνικό Παντοπωλείο Κοινωνικό Φαρμακείο

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε ακολουθία της τηλε-δικτύωσης που είχε προηγηθεί τον Απρίλιο του 2022 μεταξύ των στελεχών του Job Center και τη δομή του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας και τέθηκαν τα θεμέλια για μία σημαντική συνεργασία, συνδιοργανώσαμε σήμερα, 1η Νοεμβρίου 2022 με θετική ανταπόκριση, δια ζώσης εργαστήριο με θέμα: "Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας: Συνέντευξη Επιλογής".

Η εν λόγω θεματολογία προέκυψε ως απόρροια των αιτημάτων των εξυπηρετούμενων του Job Center και του γνήσιου ενδιαφέροντός τους για εκπαίδευση σε Συνέντευξη με Εργοδότη.

 

  • Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στο χώρο του Job Center, το παρακολούθησαν έντεκα άνεργοι συμμετέχοντες ενώ η διάρκειά του ήτανε τρίωρη.

Ειδικότερα, το εργαστήριο δομήθηκε σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος ήταν το θεωρητικό ενώ το δεύτερο το εμπειρικό (βιωματικό).

Στο θεωρητικό μέρος παρουσιάστηκε σενάριο μέσω σύγχρονων οπτικών μέσων, βασισμένο σε αγγελία για κάλυψη θέσης εργασίας ενώ δόθηκε έμφαση σε λέξεις-κλειδιά κατά την περιγραφή της.

Συγχρόνως, ο ομαδικός και συνάμα εξατομικευμένος χαρακτήρας του WORKSHOP αναπτύχθηκε και μέσω διεξαγωγής εργαλείων (αυτό)αξιολόγησης κλίσεων και δεξιοτήτων. Έτσι, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην προετοιμασία της συνέντευξης μέσω βέλτιστων και σταθμισμένων πρακτικών μέσω της εξερεύνησης της προσωπικότητάς τους στο ταίριασμα με μία θέση εργασίας αλλά και με τις αξίες της εκάστοτε Εταιρείας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε εκπαίδευση στη συνέντευξη με εργοδότη, στα πιθανά σενάρια, στη σημασία της σωστής προετοιμασίας, στα "ναι και όχι μιας συνέντευξης".

Στο δεύτερο μέρος, πραγματοποιήθηκε προσομοίωση συνέντευξης μέσω παιχνίδι-ρόλων (role-play game) όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία οι ίδιοι να μπουν στο ρόλο του συνεντευξιαζόμενου και να αντιμετωπίσουν σε πραγματικές συνθήκες μία συνέντευξη εργασίας. Εξίσου σημαντικό, ήταν η ανατροφοδότηση που έλαβαν τόσο από τα στελέχη όσο και από το σύνολο της ομάδας με κύριο σκοπό την εκτόξευση των προοπτικών της απασχολησιμότητας τους, δίνοντας την καλύτερη οπτική του εαυτού τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκπαίδευση μέσα από διαδραστικές και συνάμα βιωματικές διαδικασίες αναδεικνύει με αυτόν τον τρόπο τη σημασία της κατάρτισης και ανάπτυξης κατάλληλων δεξιοτήτων για την επιτυχή ένταξη στην αγορά εργασίας.

Εν κατακλείδι, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν αίτημα για τη συνέχιση των εργαστηρίων βιωματικού τύπου ανά κύκλο θεματικών ενώ δόθηκαν ενημερωτικοί οδηγοί για στοχευμένο κοινό.

 

 

Ημερομηνία:

        1/11/2022

Tόπος Διεξαγωγής:
  • Job Center, Λαχανά 5 με Λήμνου, Παλαιά Βόλου

Δίκτυο Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων & Ανέργων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
  • Αχιλλέας Βαϊόπουλος (Ψυχολόγος)

  • Ντίνος Παναγούλης (Συντονιστής Δικτύου Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων (ΔΥΠΣΕΑ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) Θεσσαλίας

Συμμετείχαν από το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ
  • Μαρκέλλα Βαλσάμη, Συντονίστρια-Κοινωνική Λειτουργός ( Συντονίστρια),

  • Ευθαλία Γεωργίου, Κοινωνική Λειτουργός

  • Ιωάννα Μπεφάνη, Οικονομολόγος

  • Ελένη Βαραλή, Διοικητικός

 

 

 

 

 

 

 


Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο Εργασίας ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλίας:

Για περισσότερες πληροφορίες για το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου, ανατρέξτε:

 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.