09
Παρ, Ιουν

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νεαπολης
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      Την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ του HotspotΝεάπολης και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Μαγνησίας « Η Αλληλεγγύη». Η συνάντηση διενεργήθηκε στο χώρο του Συλλόγου και συμμετείχαν από την πλευρά του Hotspot η επιστημονικά υπεύθυνη της δομής Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί Έλενα Ρεφενέ και Βάσια Νικολαΐδου, ενώ τον Σύλλογο εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Ανδρομάχη Ροϊλού.

Κύριος στόχος της δικτύωσης ήταν η γνωριμία των στελεχών, η γνωστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ο καθορισμός του πλαισίου συνεργασίας.

Ο σύλλογος «Αλληλεγγύη» δημιουργήθηκε από μία μικρή ομάδα εθελοντών αιμοδοτών το 1984 και είναι μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών). Σκοπός του Συλλόγου είναι η αυτάρκεια του Νομού μας σε αίμα, η δωρεάν παροχή αίματος σε όσους έχουν ανάγκη, καθώς και η διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Διοργανώνει αιμοληψίες στην επαρχία, στα νησιά Βορείων Σποράδων και σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες του Νομού, ενώ ακόμη πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πανανθρώπινη ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Η κα Ροϊλού επισήμανε την σπουδαιότητα της προσφοράς του εθελοντή αιμοδότη στον συνάνθρωπο, χαρακτηρίζοντας ως μια πράξη αγάπης που συμβάλλει στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής. Ακόμη τόνισε τη σημασία προσέλκυσης νέων εθελοντών, αυξάνοντας έτσι τα αποθέματα αίματος για την κάλυψη καθημερινών και έκτακτων αναγκών.

Από την άλλη πλευρά, παρουσιάστηκε ο ρόλος του Hotspot στην υποστήριξη ατόμων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας στην περιοχή παρέμβασης ΣΒΑΑ Βόλου (Νεάπολη-Άγιοι Ανάργυροι). Έγινε λόγος για την υποστήριξη σε προνοιακά επιδόματα, για την δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης και διασύνδεσης με σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές, την συμβολή στην εύρεση εργασίας, καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης-coaching σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

Η συνάντηση τελείωσε με τον καθορισμό του πλαισίου συνεργασίας και την διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, όπου αναφέρονται συνοπτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες και τα στοιχεία επικοινωνίας.

2023 04 27 HOTSPOT N Allilegyh 1
 

Στοιχεία επικοινωνίας με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη»

Διεύθυνση: Δημάρχου Γεωργιάδου 122

Τηλ:           24210 58990, Κιν. 6974694941


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Hotspot Νεάπολης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Διεύθυνση: Αραχώβης 1, Άγιοι Ανάργυροι

Τηλ. Επικοινωνίας: 24210 62194

email:                     Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Ώρες λειτουργίας: 8πμ-16μμ


   

 

To HOTSPOT Νεάπολης είναι υποέργο της Πράξης ΟΠΣ 5131947, "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)", στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020