09
Παρ, Ιουν

ΥΠΟΕΡΓΟ ΙΙ: Hotspot Ξηροκαμπου
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Την Πέμπτη 27 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση δικτύωσης μεταξύ του Hotspot Ξηροκάμπου και τουΔημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Hotspot Ξηροκάμπου, Γεωργοπούλου Μαρία και Αλατζά Χριστίνα-Μαρίαεπισκέφτηκαν το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και συνάντησαν την Κοινωνική Λειτουργό κα. Τάσιου Αποστολία,  με σκοπό την αμφίδρομη πληροφόρηση για το φυσικό αντικείμενο και τις δράσεις των δύο δομών, καθώς επίσης και τον ορισμό του πλαισίου συνεργασίας. 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει δωρεάν προϊόντα και αγαθά πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, προϊόντα καθαριότητας, χαρτικά) καθώς επίσης και είδη ένδυσης, υπόδησης σε άτομα που πλήττονται από τη φτώχεια.

Οι δικαιούχοι/Ωφελούμενοι των παροχών του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Βόλου, τα οποία βάση κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, δόθηκαν πληροφορίες για τη λειτουργία της δομής του Ξηροκάμπου, για το προφίλ των ωφελούμενων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε προνοιακά επιδόματα, τη συμβουλευτική, τη στήριξη στην εύρεση εργασίας και τη διασύνδεση με άλλους κοινωνικούς φορείς. Δόθηκαν επίσης πληροφορίες για το πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τις διαδικασίες ένταξης των δικαιούχων/ωφελούμενων και το αντικείμενο εργασίας της Κοινωνικού Λειτουργού. Τέλος, ορίστηκε το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δομών και η διαδικασία παραπομπών, ενώ παράλληλα διανεμήθηκε και το έντυπο ενημερωτικό υλικό. 


Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί  Δευτέρα με Παρασκευή κατά τις ώρες 07:00 με 15:00 και είναι ανοιχτό προς το κοινό για διανομή τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, τις ώρες 08:00 με 12:00, επί της συμβολής των οδών Κ. Κουρουνιώτη 20 & Ολυμπιονίκη Αγνώντα. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 24210-55156


 

2023 04 11 HOTSPOT Χ KAPH ΝΙ 2

2023 04 25 HOTSPOT Χ KoinFarmakeio 2


Η ομάδα του Hotspot Ξηροκάμπου αποτελείται από την Κοινωνική Λειτουργό-Συντονίστρια Γεωργοπούλου Μαρία, την Κοινωνική Λειτουργό Αλατζά Χριστίνα-Μαρία και τη Διοικητικό Υπάλληλο Σωτήρη Άννα.


home help 500x383To HOTSPOT Νεάπολης είναι υποέργο της Πράξης ΟΠΣ 5131947, "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)", στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020

 


 JOB CENTER