Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

Την Τετάρτη 13/7/2022 με πρωτοβουλία των Στελεχών του "Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center)" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  πραγματοποιήθηκε δια ζώσης επίσκεψη στα Γραφεία του Θεσσαλικού Ι.Ε.Κ. Γιάτσος στον Βόλο.  Ο κύριος σκοπός της συνάντησης διενεργήθηκε σε κλίμα αρίστου συνεργασίας και στο πλαίσιο της οικοδόμησης ενός ισχυρού συνεργατικού δικτύου τοπικών εκπαιδευτικών φορέων για την ανάπτυξη/βελτίωση της απασχολησιμότητας των ανέργων συμπολιτών-ισσών μας. 

Ειδικότερα, αρχικός στόχος ήταν η αλληλογνωριμία, η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας προκειμένου να οικοδομηθούν ικανές γέφυρες συνεργασίας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας διαμέσου της κατάρτισης και την μεθοδική προοπτική στην ένταξη/επανένταξη στην αγορά εργασίας  

Αρχικά,  η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια  του Job Center:  Μαρκέλλα Βαλσάμη και η κα Μπεφάνη Ιωάννα (Oικονομολόγος) παρουσίασαν εκτενώς τη  νεοσύστατη  αυτή δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, δίνοντας έμφαση στον ολιστικό χαρακτήρα  ως μοντέλου υποστήριξης με εστίαση στις λύσεις. Ταυτόχρονα, τονίστηκε η διεπιστημονική προσέγγιση που εφαρμόζεται και στοχεύει στην ενδυνάμωση και την απασχολησιμότητα των άνεργων ωφελούμενων κοινωνικοπρονοιακών επιδομάτων αλλά και στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων. 

Την ίδια στιγμή, ο κος Στέργιος Γιάτσος (Διευθυντής) και η κα Κατερίνα Γιάτσου (Διοικητικός και Υπεύθυνη Γραφείου Σταδιοδρομίας της πόλης του Βόλου) παρουσίασαν το Θεσσαλικό Ι.Ε.Κ. Γιάτσος, εμβαθύνοντας στη φιλοσοφία του, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκαν οι εξής θεματολογίες:

  • Ανάγκη για εκπαιδευτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανόμενων και εμπειροτεχνών. 
  • Στήριξη των σπουδαστών  πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των σπουδών (γραφείο σταδιοδρομίας στις πόλεις που δραστηριοποιείται το ΙΕΚ).
  • Δικτύωση με φορείς έχοντας στόχο την καλύτερη δυνατή συνεργασία.  

Επιπρόσθετα, προτάθηκαν τα εξής:

  • Γνωστοποίηση θέσεων εργασίας.
  • Συνδιοργάνωση workshop/θεματικών εργαστηρίων με παρουσιάσεις επαγγελμάτων, προφίλ ειδικοτήτων στοχεύοντας σε μονοπάτια απασχολησιμότητας.

Έμφαση στη συνεργασία για διενέργεια τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς και τη Ψυχολόγο του Job Center  προς υποψήφιους σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. που βρίσκονται σε διαδικασία προσδιορισμού του επαγγέλματος  που τους ταιριάζει


 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center:

https://www.kekpa.gr/el/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

Για περισσότερες πληροφορίες για το Θεσσαλικό Ι.Ε.Κ. Γιάτσος:

https://thessalikoiek.gr/

Ημερομηνία: 13/07/2022

 Θεσσαλικό Ι.Ε.Κ. Γιάτσος

  • κος Στέργιος Γιάτσος (Διευθυντής)
  • κα Κατερίνα Γιάτσου (Υπεύθυνη Γραφείου Σταδιοδρομίας για την πόλη του Βόλου) 
  Job Center:
  • Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοιν. Λειτουργός ( Συντονίστρια),

  • Ιωάννα Μπεφάνη, Οικονομολόγος

 

 

   

 

 

 

 


Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.