"Σοφία, η αγελαδίτσα τραγουδίστρια"

ΚΔΑΠ ΒΑΣΔΕΚΕΙΟ
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Τετάρτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε μουσικοθεατρική παράσταση από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η εκδήλωση του ΚΔΑΠ Βασδέκειο ήταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων ενταγμένες στο Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν επίσης το Στέκι Παιδιού και το Β΄ ΚΔΑΠ Βόλου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Η παράσταση είχε τίτλο «Σοφία, η αγελαδίτσα τραγουδίστρια» και ήταν βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Geoffroy De Pennart που με έναν ευρηματικό και διασκεδαστικό τρόπο πραγματεύεται το θέμα της διαφορετικότητας.
Στην παράσταση μετείχαν 30 παιδιά από τα τμήματα θεατρικής αγωγής, ορχήστρας Οrff, και κουκλοθέατρου. Τη θεατρική διασκευή και την επιμέλεια της παράστασης είχε η θεατρολόγος του ΚΔΑΠ Χρυσάνθη Κατσιμπέρη καθώς και την προετοιμασία των παιδιών του τμήματος θεατρικής αγωγής. Οι μουσικοπαιδαγωγοί Λευκή Λιναριτάκη και Σοφία Λάππα ενορχήστρωσαν τα μουσικά μέρη του έργου στα μέτρα των παιδιών και προετοίμασαν την ορχήστρα Οrff. Η παιδαγωγός Σταυρούλα Μαστρογιάννη οργάνωσε το κουκλοθεατρικό μέρος της παράστασης και δούλεψε με τα παιδιά στην κατασκευή και εμψύχωση κούκλας.

Τα παιδιά που μετείχαν, χάρηκαν την όλη διαδικασία της προετοιμασίας, αλλά πάνω από όλα απόλαυσαν την ίδια την παράσταση και το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Οι γονείς, οι φίλοι και τα παιδιά που παρακολούθησαν την παράσταση συγκινήθηκαν από τα παθήματα της πρωταγωνίστριας, γέλασαν με τις χιουμοριστικές ατάκες και τέλος χάρισαν στα παιδιά ένα μεγάλο μπράβο με το χειροκρότημά τους.

Οι επιμορφωτές του Κέντρου είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία της παράστασης, αλλά κυρίως χαιρόμαστε με τη χαρά των παιδιών που τόσο κοπίασαν για να βγει το εξαίρετο αποτέλεσμα που όλοι απολαύσαμε.

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βασδέκειο

Διεύθυνση : Μυτιλήνης και Χαλκηδόνος, Ν. Ιωνία, Βόλος

τηλ : 2421 0 91113 - 4

DSCN9342

LOGO PEP KHFH

Banner Kdap EETAA 23 24

Official Facebook Logo

Περιοδική Έκδοση για Παιδιά

Official Facebook Logo

Κατεβάστε τον οδηγό του ΚΕΘΙ για την Εξωσχολική Απασχόληση

Epidomata OPEKA icon

Εάν είσαι άνεργη/άνεργος και αναζητάς εργασία αλλά δεν ξέρεις πως, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Job Center Βόλου. Οι υπηρεσίες είνναι δωρεάν. Εδώ μπορείς να φτιάξεις το βιογραφικό σου, να μάθεις πως να διαχειριστείς της στιγμή της συνέντευξης, να ψάξεις μαζί με το σύμβουλο για τη θέση εργασίας που σου ταιριάζει, ή να κάνεις επαγγελματικά τεστ δεξιοτήτων εντελώς δωρεάν