Νεολαία σε Δράση

Τι είναι το πρόγραμμα Νεολαία σε Δράση;

 Αν είσαι νέος/ νέα, από 13-30 ετών σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσα κάποια από τις Δράσεις του Προγράμματος της Ε.Ε. "Νεολαία σε Δράση". Έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις μια ευρωπαϊκή χώρα και τον πολιτισμό της, είτε με τις ανταλλαγές νέων είτε με την εθελοντική υπηρεσία. Η Εθνική Υπηρεσία υποστηρίζει επίσης την υλοποίηση πρωτότυπων δραστηριοτήτων από/για νέους, που ενισχύουν τη συνεργασία στον τομέα της νεολαίας και προάγουν το πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση", σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό ή/και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή συλλόγους νέων που εδρεύουν νόμιμα σε μία από τις χώρες του Προγράμματος,
  • τοπικούς, περιφερειακούς ή εθνικούς δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας, 
  • άτυπες ομάδες νέων.

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΩΝ

Το έργο "Ενσυναίσθηση Νέων στα Σχολεία (Youth Empathy at Schools) - YES" ήταν μια πρωτοβουλία μιας ομάδας 8 νέων (6 με αναπηρία και 2 χωρίς) που με την υποστήριξη της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ υλοποιήθηκε για 8 μήνες από τον Οκτώβρη του 2013 ως το Μάη του 2014

Η ομάδα των 8 νέων οργάνωσε και υλοποίησε παρεμβάσεις σε 7 δημοτικά σχολεία της πόλης του Βόλου.

Περισσότερα: Εθνική Πρωτοβουλία Νέων - Δράση 1.2

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΩΝ

Το έργο ''Διμερείς ανταλλαγές επιθυμιών και αναγκών των νέων • Bilateral exchange of YOU-th WI-shes and N-eeds) • YOU WIN'' ήταν μια Δραστηριότητα Ανταλλαγής Νέων με αναπηρίες 8-ημερών που χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με συντονισμό από την ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Περισσότερα: Ανταλλαγές Νέων (Δράση 1.1)

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος EVS, η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ως οργάνωση αποστολής εθελοντών, επέλεξε και απέστειλε την Ευτυχία Λαβδογιάννη στη Λεττονία.

Περισσότερα: EVS-Αποστολή εθελόντριας στη Λεττονία

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Βόλο ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας «Νέα Γενιά σε Δράση και Eurodesk». Συγκεκριμένα η εκδήλωση έγινε στην οδό Ερμού στο χώρο που βρίσκεται το βαγονάκι του συνεταιρισμού «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ» και του εργαστηρίου κοσμήματος ΑμεΑ «Αργώ» της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

Περισσότερα: INFO DAY 16-11-2012

H ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος για τον Εθελοντισμό (EVS) έστειλε στη Ρωσία τον εθελοντή Μάριο Καραμπαγλίδη 25 ετών.

Περισσότερα: EVS: Αποστολή Εθελοντή στη Ρωσία

Εκδόθηκε το 2ο ενημερωτικό δελτίο των προγραμμάτων εθελοντισμού της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαίκή Επιτροπή στα πλαίσια του "Νεολαία σε Δράση 2007-2013. 

Περισσότερα: EVS: Διαβάστε το 2ο Newsletter μας!

Φωτογραφικό Άλμπουμ Έργου Νεολαία σε Δράση"

Το πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση» έχει στόχο να εμπνεύσει ένα αίσθημα ενεργού ευρωπαϊκής ιθαγένειας, αλληλεγγύης και ανοχής μεταξύ των Ευρωπαίων, από την εφηβεία έως την ενηλικίωση. Το πρόγραμμα προωθεί την κινητικότητα εντός και πέρα από τα σύνορα της ΕΕ, και ενθαρρύνει την ένταξη όλων των νέων, ανεξάρτητα από το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τους υπόβαθρο. Βοηθά τους νέους να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και τους παρέχει ευκαιρίες για ανεπίσημη και άτυπη μάθηση με ευρωπαϊκή διάσταση.

Περισσότερα: EVS-Φωτογραφικό Άλμπουμ

Περισσότερα Άρθρα...

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ EVS

Ευρωπαϊκά Προγράμματα