Νεολαία σε Δράση
Εργαλεια

Ο μήνας Ιούνιος υπήρξε μήνας εξόρμησης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης για τα μέλη του Κέντρου Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ. Μαζί με το προσωπικό της δομής και την σημαντική υποστήριξη των Ευρωπαίων εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο, απόλαυσαν μια ενδιαφέρουσα διαδρομή με καγιάκ με την επίβλεψη και εποπτεία του Νίκου Μαγγίτση στην Αγριά.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου αντίστοιχα είχαν την ευκαιρία μιας καταδυτικής εμπειρίας στο βυθό της Κάτω Γατζέας. με τις οδηγίες του κ. Χρόνη Χλίτσου της Ακαδημίας υποβρυχίων δραστηριοτήτων
Η συμμετοχή των Ευρωπαίων εθελοντών που στελεχώνουν προγράμματα εθελοντικής εργασίας που υλοποιεί η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία του Ινστιτούτου Νεολαίας αποτελεί μια πρωτοποριακή δράση του Δήμου Βόλου με στόχο την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής μεταξύ των πολιτών της Ευρώπης.

Μέσα από την εθελοντική προσφορά ενισχύονται οι διαδικασίες μη τυπικής μάθησης με σκοπό οι νέοι εθελοντές να βελτιώνουν και να αποκτούν καινούργιες ικανότητες και δεξιότητες για την προσωπική, εκπαιδευτική και επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και για την κοινωνική τους ένταξη. Επίσης η καθημερινή τους επαφή και οι δράσεις που οργανώνουν με τα Άτομα με Αναπηρία των κέντρων διημέρευσης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ προσφέρουν την ευκαιρία στα μέλη να «κάνουν» ένα ταξίδι στην Ευρώπη των Νέων γνωρίζοντας νέες κουλτούρες, γλώσσες, πολιτισμούς και να ενισχύσουν την ιδέα της διαφορετικότητας, της ισότητας , της δημιουργίας και της αξίας της ανθρώπινης φύσης.


Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι και απόλυτα ικανοποιημένοι και από τις δύο δραστηριότητες και ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες εμπειρίες.

EVS-AMEA-2 EVS-AMEA-1

{jathumbnail off}

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ EVS

Ευρωπαϊκά Προγράμματα