Νεολαία σε Δράση
Εργαλεια

Τι είναι το πρόγραμμα Νεολαία σε Δράση;

Αν είσαι νέος/ νέα, από 13-30 ετών σίγουρα θα βρεις ενδιαφέρουσα κάποια από τις Δράσεις του Προγράμματος της Ε.Ε. "Νεολαία σε Δράση". Έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις μια ευρωπαϊκή χώρα και τον πολιτισμό της, είτε με τις ανταλλαγές νέων είτε με την εθελοντική υπηρεσία. Η Εθνική Υπηρεσία υποστηρίζει επίσης την υλοποίηση πρωτότυπων δραστηριοτήτων από/για νέους, που ενισχύουν τη συνεργασία στον τομέα της νεολαίας και προάγουν το πρόγραμμα "Νεολαία σε Δράση", σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό ή/και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ή συλλόγους νέων που εδρεύουν νόμιμα σε μία από τις χώρες του Προγράμματος,
  • τοπικούς, περιφερειακούς ή εθνικούς δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας,
  • άτυπες ομάδες νέων.

Σας ενημερώνουμε ότι για τις αιτήσεις που υποβάλλονται στην Εθνική Υπηρεσία στο πλαίσιο του Προγράμματος της Ε.Ε. Νέα Γενιά σε Δράση υπάρχουν ΤΡΕΙΣ (3) ετήσιες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, οι οποίες είναι  καταληκτικές και ισχύουν για όλες τις Αποκεντρωμένες Δράσεις του Προγράμματος. Οι ημερομηνίες αυτές αναλύονται ως εξής:

Για προγράμματα που ξεκινούν μεταξύ:

Προθεσμία υποβολής:

R1

1 Μαΐου και 31 Οκτωβρίου

1 Φεβρουαρίου

R2

1 Αυγούστου και 31 Ιανουαρίου

1 Μαΐου

R3

1 Ιανουαρίου και 30 Ιουνίου

1 Οκτωβρίου

Το πρόγραμμα EVS υλοποιείται σε συνεργασία του Τμήματος Προγραμματισμού με το Γραφείο Προγραμμάτων Νεολαία σε Δράση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Πληροφορίες: Λέλια Χορέμη 24210-31860, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Σπύρος Ιατρόπουλος 24210-29908, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

ΔρΑσεις του ΠρογρΑμματος

ΔΡΑΣΗ 1

Action 1

ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Youth for Europe

1.1

ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΩΝ

Youth Exchanges

Οι ανταλλαγές νέων απευθύνονται σε ομάδες νέων και οργανώσεις νέων και δίνουν τη δυνατότητα σε μία ή περισσότερες ομάδες νέων, ηλικίας μεταξύ 13 και 25 ετών, να φιλοξενήσουν ή να φιλοξενηθούν από ομάδα νέων άλλης χώρας, προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί σε κοινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων

1.2

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΕΩΝ

Youth Initiatives

Είστε ομάδα (18-30 ετών) και θέλετε να υλοποιήσετε μαζί ένα σχέδιο τοπικής, εθνικής ή και ευρωπαϊκής εμβέλειας; Το πρόγραμμα «Πρωτοβουλίες Νέων» σας δίνει τη δυνατότητα! Δικτυωθείτε με νέους ανά την Ευρώπη και πραγματοποιήστε την ιδέα σας, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα που θα προκύψουν και κοινοποιώντας τα στο ευρύ κοινό

1.3

ΣΧΕΔΙΑ ΝΕΩΝ για τη Δημοκρατία

Youth Democracy Projects

Θέλετε να συμμετάσχετε στην ενίσχυση της δημοκρατικής διαβίωσης σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο; Η Δράση Δημοκρατικά Σχέδια για Νέους σας δίνει αυτή τη δυνατότητα, αρκεί να είστε 13-30 ετών.

ΔΡΑΣΗ 2

Action 2

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

European Voluntary Service (EVS)

Είστε νέοι (18-30 ετών) και θέλετε να προσφέρετε εθελοντική εργασία σε κάποια χώρα του εξωτερικού για διάστημα 2 ως 12 μηνών; Το Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία» σας δίνει τη δυνατότητα αυτή!

ΔΡΑΣΗ 3

Action 3

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Youth in the World

3.1.1

3.1.2

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ µε τις γειτονικές χώρες της Ε.Ε

Cooperation with the Neighbouring Countries of the European Union

Ο στόχος της δράσης είναι να συμβάλλει στη συνύπαρξη και τη σταθερότητα στα σύνορα της διευρυμένης Ε.Ε. και πέρα απ’ αυτά, ενισχύοντας τον δια-πολιτισμικό διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση και ανοχή μεταξύ των νέων, μέσα από τις ανταλλαγές νέων και τα σχέδια κατάρτισης και δικτύωσης.

ΔΡΑΣΗ 4

Action 4

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Youth Support Systems

4.3

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΣΗ όσων δραστηριοποιούνται στον τοµέα της νεολαίας και των οργανώσεων νέων

Training and networking of those active in youth work and youth organisations

Η δράση αυτή υποστηρίζει τους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας, μέσα από τη συνεργασία, την ανταλλαγή εμπειριών & καλών πρακτικών και τους ωθεί στην ευρωπαϊκή σύμπραξη προς όφελος των νέων.

ΔΡΑΣΗ 5

Action 5

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Support for European cooperation in the youth field

5.1

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ & αρµοδίων της πολιτικής για τη νεολαία

Meetings of young people and those responsible for youth policy

Η δράση αυτή στοχεύει στο να προάγει την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της νεολαίας, ενθαρρύνοντας τη θέσπιση ενός διαρθρωμένου διαλόγου μεταξύ των υπευθύνων για τη χάραξη πολιτικής και των νέων

ΔρΑση 2 – ΕυρωπαϊκΗ ΕθελοντικΗ ΥπηρεσΙα

 

  • Σκοπός της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας είναι να υποστηρίζει τη συµµετοχή των νέων σε διάφορες µορφές εθελοντικών δραστηριοτήτων, τόσο εντός όσο και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Στο πλαίσιο της ∆ράσης αυτής, νέοι συµµετέχουν σε εθελοντική βάση, µεµονωµένα ή οµαδικά, σε µη κερδοσκοπικές δραστηριότητες.

 Σχετικά Έγγραφα

 icon Τι υπάρχει για μένα; (2.27 MB 2012-05-18 09:50:34)

 icon Οδηγός Προγράμματος Youth in Action (Αγγλικά) (1 MB 2012-05-18 10:05:59)

icon Inclusion Strategy of the « Youth in Action » programme (2007-2013) (287.38 kB 2012-05-18 10:08:44)

icon Youth in Action 2.0 – Frequently Asked Questions (131.11 kB 2012-05-18 10:11:51)

 

Newsletters

Εάν επιθυμείτε να διαβάσετε ή να κατεβάσετε τα Newsletters του προγράμματος ακολουθήστε το πινακίδιο στα δεξιά αυτού του άρθρου ή μπείτε κατευθείαν από ΕΔΩ...

 

Περισσοτερες πληροφοριες στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος Νεολαίας

http://www.ify.gr/index.php?option=com_content&;view=article&id=500&Itemid=11&lang=el

 Youth-in-Action-Logo

[σημ. το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΙΔΕΚΕ) συγχωνεύτηκαν δια απορροφήσεως από το ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ (ΕΙΝ) σε ενιαίο φορέα που μετονομάζεται σε ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και εποπτεύεται από τον Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, βάσει της ΚΥΑ 127175/Η(ΦΕΚ Β2508/4-11-2011)]

{jathumbnail off}

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ EVS

Ευρωπαϊκά Προγράμματα