Εργαλεια
Τυπογραφια

Έχοντας ως στόχο την καλύτερη δυνατή λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών αλλά και το βέλτιστο όφελος των ωφελουμένων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίαςτου προσωπικού των δυο δομών της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, αντικείμενα των όποιων συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους. 

  Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου επισκέφτηκαν τη νεοσύστατη δομή Job center  που εδρεύει στην περιοχή των Παλαιών Βόλου,

προκειμένου να λάβει χώρα η συνάντηση. Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) αποτελεί πιλοτική νέα δομή προώθησης της απασχόλησης των ωφελουμένων προνοιακών επιδομάτων με στόχο την ενίσχυση της απασχολησιμότητας τους. Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης λειτουργώντας διασυνδετικά μεταξύ των προνοιακών δομών του Δήμου Βόλου, των δημόσιων δομών απασχόλησης καθώς και των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών αναφορικά με την προσφορά εργασίας.

 Κύριο θέμα αποτέλεσε η γενική παρουσίαση των δυο δομών, δηλαδή η  πληροφόρηση του προσωπικού σχετικά με προϋποθέσεις ένταξης, προσφορά υπηρεσιών, αναφορά στην ομάδα στόχου, μεθοδολογία που ακολουθείται κ.α. Επίσης, συζητήθηκαν δυσκολίες που πιθανόν να αντιμετωπιστούν κατά την προώθηση απασχόλησης των ενδιαφερομένων και προτάσεις για καλές πρακτικές συνεργασίας. Τέλος, θέσαμε βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών με νέες ιδέες όπου στόχος είναι να λάβουν «σώμα» στο μέλλον. Η σύνδεση των δυο εξειδικευμένων δομών και η άμεση συνεργασία τους θα αποτελέσει αρωγός σε άτομα τα όποια βρίσκονται σε δυσμενή συνθήκη στην ζωή τους και αναζητούν εργασία. 

Κλείνοντας, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του ξενώνα με περιγραφή υπηρεσιών και πληροφορίες επικοινωνίας προς διάθεση του Job center .

  • Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».
  • το Job Center Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, (Τίτλος δράσης: "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ για την λειτουργία Γραφείου Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job ΟΠΣ Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου με κωδικό ΟΠΣ 5091685"), χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 στο ΕΣΠΑ 2014-2020)

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων,

  • μπορείτε να επικοινωνείτε στο 24210 91614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. (Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00).
Στελέχη υλοποίησης της δράσης δικτύωσης:

Ξενώνας Αστέγων: 

Βησσαρία Θεοδωροπούλου, Συντονίστρια Κοινωνική Λειτουργός

Ελένη Δούκα, Street Worker Κοινωνική Λειτουργός 

Βασιλεία Χαρίκλεια, Νοσηλεύτρια 

Βαρβάρα Ιτούδη, Διοικητική/Οικονομική Υπεύθυνη  

 

Job Center

Η Ομάδα έργου της Δομής

Λήμνου & Λαχανά στα Παλαιά Βόλου

Thl. 24210-97366

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης