Εργαλεια

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 27/6/2022 μεταξύ των δυο δομών στο πλαίσιο δικτύωσης των κοινωνικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Βόλου. Οι κοινωνικοί λειτουργοί  του Ξενώνα Αστέγων και του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Βόλου έχοντας ως στόχο την καλύτερη δυνατή συνεργασία τους, συναντήθηκαν στο χώρο των κεντρικών κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου για ανταλλαγή πληροφόρησης.

Ο βασικός κορμός του θέματος εργασίας αποτέλεσε η λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης στον ξενώνα αστέγων, παρεχόμενες υπηρεσίες, απαιτούμενα δικαιολογητικά, αναφορά σε συχνά εμπόδια και προτεινόμενες λύσεις. Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας έχοντας μια καλή εικόνα των ανθρώπων που διαβιούν στο δρόμο ή σε μη κατάλληλα οικήματα, συμβάλλουν στην πληροφόρηση των ενδιαφερόμενων πολιτών για την λειτουργία του ξενώνα.

Τέλος, έγινε ενημέρωση σχετικά με την δράση της ομάδας Steet Work από τον ξενώνα αστέγων πως αυτή δραστηριοποιείτε και πως μπορεί στο μέλλον να αναπτύξει τις υπηρεσίες της.    

Κλείνοντας, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό της δομής με περιγραφή υπηρεσιών και πληροφορίες επικοινωνίας προς διάθεση του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας .


Στελέχη υλοποίησης της δράσης δικτύωσης

  • Βησσαρία Θεοδωροπούλου, Συντονίστρια Κοινωνική Λειτουργός
  • Ελένη Δούκα, Street Worker Κοινωνική Λειτουργός

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης