28
Τρι, Μαρ

ΥΠΟΕΡΓΟ Ι: Hotspot Νέαπολης
Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Συνάντηση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17/02/2023, μεταξύ του Hotspot Νεάπολης και της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer. Η συνάντηση διενεργήθηκε στο γραφείο της κοινωνικής λειτουργού και επιστημονικά υπεύθυνης της Μονάδας, κας Μάγδας Σουσουρή και παρευρέθηκαν εκ μέρους του Hotspot η επιστ. υπεύθυνη Σόνια Παπαπαρίση και οι κοινωνικοί λειτουργοί Έλενα Ρεφενέ και Βάσια Νικολαΐδου.

Αρχικά, τα στελέχη του Hotspot μίλησαν για την συμβολή της δομής στην αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της παροχής υπηρεσιών που περιλαμβάνουν την οικονομική ενίσχυση (ΚΕΑ και επίδομα στέγασης), την κοινωνική ένταξη μέσω της ενημέρωσης και διασύνδεσης με κοινωνικές υπηρεσίες και παροχές και, τέλος, την προώθηση στην απασχόληση. Έγινε αναφορά στις ειδικότητες που απασχολούνται στη δομή και επισημάνθηκε η επικέντρωση στους κατοίκους της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ Βόλου.

Στη συνέχεια, η κα Σουσουρή μίλησε για τη σημαντική προσφορά της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer στους ασθενείς αλλά και στις οικογένειές τους μέσω των τριών δομών που περιλαμβάνει.

Πρόκειται για το Κέντρο Ημέρας που λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή με ωράριο 8πμ-4μμ, το Οικοτροφείο 24ωρης παραμονής, 7 μέρες της εβδομάδα και τη Μονάδα Στήριξης Οικογένειας που παρέχει κατ΄οίκον υποστήριξη.

Περιέγραψε τη διαδικασία καταγραφής και ένταξης του ασθενούς στις δομές της Μονάδας, μίλησε για τις ειδικότητες που απασχολούνται σε αυτές και, τέλος, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που παρέχουν με σημαντικότερες την εκτίμηση και εξάσκηση των νοητικών λειτουργιών των ασθενών (όπως μνήμη, προσοχή, συγκέντρωση), την νευρολογική και παθολογική παρακολούθησή τους, την δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία τους, αλλά και την ψυχολογική υποστήριξη στους φροντιστές καθώς και συμβουλευτική για την αντιμετώπιση θεμάτων της καθημερινότητας. 

Στο τέλος της συνάντησης υπογράφηκε πρωτόκολλο καλής συνεργασίας και δικτύωσης και έγινε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.        

 2023 02 17 HOTSPOT N Alzheimer 1

To HOTSPOT Νεάπολης είναι υποέργο της Πράξης ΟΠΣ 5131947, "Επιχορήγηση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ για την λειτουργία δύο (2) Κοινωνικών HotSpot σε θύλακες φτώχειας του Δήμου Βόλου (Νεάπολη, Ξηρόκαμπος)", στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 και εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020

  


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121