Εργαλεια

Δελτίο Τύπου για την δικτύωση μεταξύ των φορέων -  Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και της ΑΡΣΙΣ Βόλου

Στο πλαίσιο δικτύωσης με άλλους φορείς και  υπηρεσίες, τα μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων Βόλου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης – Δημοτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ - ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με  την εκπρόσωπο της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων – ΑΡΣΙΣ, συντονίστρια των κοινωνικών διαμερισμάτων, Μαρία Λιάκου .

Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή πληροφοριών από τις εκπροσώπους των δομών σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της κάθε δομής. Η κα Λιάκου Μαρία αναφέρθηκε πως η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική και μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Επίσης, συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις ένταξης νέων προσφύγων στα κοινωνικά διαμερίσματα Βόλου και η δυναμικότητα της δομής και ο τρόπος λειτουργίας της ΑΡΣΙΣ Μακρινίτσας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ακόμα αναφέρθηκε ο τρόπος λειτουργίας του Ξενώνα Αστέγων Βόλου, οι διαδικασίες ένταξης, οι υπηρεσίες που τους παρέχονται και ο αριθμός των ατόμων που φιλοξενούνται την δεδομένη στιγμή και η δυναμικότητα της δομής η οποία ανέρχεται στα 18 άτομα.

Η ΑΡΣΙΣ λειτούργησε το 2014 το 1ο κοινωνικό διαμέρισμα. Σήμερα λειτουργεί τρία κοινωνικά διαμερίσματα με 12 θέσεις φιλοξενίας και ένα γραφείο επί της οδού Πολυμέρη 142 με την υποστήριξη του προγράμματος ESTIA(Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και την στέγαση) το οποίο υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επιπλέον, η ΑΡΣΙΣ λειτουργεί την δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στη Μακρινίτσα με δυνατότητα φιλοξενίας 30 θέσεων φιλοξενίας με την επιχορήγηση Ν.Π. – ΑΡΣΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΕΩΝ για την υλοποίηση του έργου ΜΕΤΟΙΚΟΣ, δράση /έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος του ταμείου ασύλου μετανάστευσης και ένταξης.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου-Πράξη «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 και αποτελεί έργο του ολοκληρωμένου προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Βόλου.


Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων,

ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614

και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες επικοινωνίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 - 20:00

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης