Εργαλεια

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στο  χώρο του ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου εικαστικά εργαστήρια στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΕΣ».

Οι «ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΕΣ» είναι ένα πρόγραμμα Art Therapy το οποίο υλοποιείται από την ΑΜΑΚΑ  με την υποστήριξη του  Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Περιλαμβάνει βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια κυρίως σε πολιτιστικά ιδρύματα και απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία/ψυχιατρικές διαταραχές. 

Μέσα από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν με τα εκθέματα, να εξερευνήσουν και να εκφράσουν διαφορετικές πτυχές του Εαυτού τους, και από απλοί επισκέπτες – θεατές να γίνουν δημιουργοί.

Οι «ΜΟΥΣΕΙΟΣΚΕΥΕΣ» επισκέφτηκαν το ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου με στόχο να διευκολύνουν την πρόσβαση ευπαθών ομάδων στην Τέχνη και την ενεργή συμμετοχή τους. 

Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν σε δύο συναντήσεις  από τηνεικαστικό - ψυχοθεραπεύτρια Νιόβη Σταυροπούλου  μέλος της ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ.  Στα εργαστήρια συμμετείχαν τμήματα από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς Βόλου καθώς και ομάδα ενηλίκων  από το ΚΔΑΠμεΑ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος  ήταν οι ομάδες να εμπνευστούν  από τα εκθέματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης  και της Εθνικής Πινακοθήκης και να δημιουργήσουν τα δικά τους ζωγραφικά και κεραμικά έργα.

Το πρόγραμμα εκπληρώθηκε με την ενθάρρυνση και υποστήριξη της προέδρου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου κ. Σοφία Χάλαρη, η οποία εκφράζοντας την κοινωνική βούληση του Δήμου Βόλου εμπιστεύεται πάντα τις πρωτοπόρες ιδέες και δράσεις που εφαρμόζονται προς  όφελος των πολιτών και ειδικότερα αυτών που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Το Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

 

 

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης