Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (2021)

Εργαλεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Σε ζεστή και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 23/12/2021, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Πιο συγκεκριμένα, οι παιδαγωγοί-εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων υποδέχτηκαν τα παιδιά στο χώρο με γιορτινές μελωδίες. Τα παιδιά παρακολούθησαν τη μεταγλωττισμένη ταινία «Ένας άγγελος για τα Χριστούγεννα», όπου στο τέλος της συζήτησαν όλοι μαζί το μήνυμα των Χριστουγέννων, όπου η αγάπη για το συνάνθρωπο και η ελπίδα φωλιάζει στην καρδιά και την ψυχή του κάθε ανθρώπου και μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους. 

Στη συνέχεια, κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του «Άγγελο για τα Χριστούγεννα» με ανακυκλώσιμα υλικά και αλατοζύμη, υπό την βοήθεια των παιδαγωγών του ΚΔΑΠ. Έπειτα, κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια ήχησαν από τις παιδικές φωνές και ο Άγιος Βασίλης επισκέφτηκε το ΚΔΑΠ για να μοιράσει δώρα στα παιδιά και να συνομιλήσει μαζί τους για το πόσο καλά παιδιά ήταν αυτή τη χρονιά και για τα γράμματα που έλαβε από εκείνα και έδωσε την υπόσχεση ότι θα τα επισκεφτεί προσωπικά στα σπίτια τους το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. 

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με κεράσματα, μελομακάρονα, για τα παιδιά και τους γονείς τους κατά τη αναχώρηση, καθώς και ευχές μεταξύ όλων. 

Κατά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, όπου τα παιδιά συμμετείχαν κατά ομάδες σε διαφορετικές ώρες για να επιτευχθεί η ασφάλεια όλων.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, που ξεκίνησαν την Τρίτη 7/12 με τη δημιουργία χειροποίητων στολιδιών από τα παιδιά και το στολισμό του έλατου του ΚΔΑΠ και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 23/12, πραγματοποιήθηκαν με την ενθάρρυνση και την ενίσχυση της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ και την πρόεδρο του ΔΣ, κα Σοφία Χάλαρη.

Οι παιδαγωγοί-εμψυχώτριες και το προσωπικό του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, κυρίες Μόσχου Δέσποινα, Κολοφωτιά Αθανασία, Νίκου Ελένη, Γαλάνη Αμαλία και Νικηφόρου Έλενα, καθώς και τα παιδιά εύχονται ολόψυχα σε όλους Χρόνια πολλά και Καλές γιορτές με υγεία, αγάπη και χαρές σε όλους. 

Το πρόγραμμα  του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο Τελικός Δικαιούχος της δράσης είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

 

 

 

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης