ΕΣΠΑ (2007-2013)
Εργαλεια

Οι Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠ ΕΚΟ), στοχεύουν στην κοινωνική ένταξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμούμέσα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, οι οποίες καλύπτουν συμπληρωματικά τις διαφορετικές ανάγκες των ωφελουμένων, παρέχοντας τους ολοκληρωμένη υποστήριξη.

  • Τι είναι οι ΤΟΠ ΕΚΟ
  • Τι είναι οι Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Βόλου αποτελείται από τους φορείς:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου (ANEBO Α.Ε.)

ΕΤΑΙΡΟΙ
Δήμος Βόλου
Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) Δήμου Βόλου
Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) Δήμου Βόλου
Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ)
{jathumbnail off}

     Οι δράσεις υλοποιούνται από Αναπτυξιακές Συμπράξεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Οι Αναπτυξιακές Συμπράξεις συστήνονται βάσει του άρθρου 18 του Ν. 4019/11 αποκλειστικά για το σκοπό αυτό. Εταίροι των Α.Σ. είναι φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Αντικείμενο τους είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων σε συγκεκριμένες και οριοθετημένες γεωγραφικές περιοχές.


Τα ΤΟΠ ΕΚΟ προκηρύχθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, στα πλαίσια του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (Ε.Π. ΑΝΑΔ.), της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο προϋπολογισμός για όλη τη χώρα είναι 60.000.000€ και οι δράσεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

espa

 Βίντεο του Υπουργείου Εργασίας για την Κοινωνική Οικονομία

Πρόγραμμα:
- Παρουσίαση του κ. Αντώνη Βορλόου με θέμα: «Ανάπτυξη της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας: Θεσμικό Πλαίσιο και Πλάνο Δράσης»
- Παρουσίαση του κ. Αθανάσιου Παπαβλασόπουλου με θέμα: «Επιχειρήσεις Κοινωνικής Οικονομίας: Ένα Εναλλακτικό Μοντέλο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας»
- Παρουσίαση του κ. Ελευθέριου Κουρτπαρασίδη της ΚΟΙΝΣΕΠ "Οικοχωριό - ΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ της Λίμνης Βεγορίτιδας"
- Παρουσίαση της κας Χρυσάνθης Αλεξάνδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ "ΜΥΓΔΩΝΙΑ"
- Παρουσίαση του κ. Κώστα Γερολυμάτου της ΚΟΙΝΣΕΠ "Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου"
Δημοσιεύθηκε στις 13 Απρ 2013
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 3o Forum ενημέρωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, στα Ιωάννινα.
Στο Forum παρουσιάστηκε το θεσμικό πλαίσιο για την Κοινωνική Οικονομία και παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας.

  

Εργαστήριο για Κοινωνικές Επιχειρήσεις Φροντίδας 

  Δημοσιεύθηκε στις 12 Φεβ 2013
Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, διοργάνωσε στις 24-10-2012, εργαστήριο για ΚΟΙΝΣΕΠ Κοινωνικής Φροντίδας.
Στο εργαστήριο συμμετείχε εκπρόσωπος της Care Plus Group από το Ηνωμένο Βασίλειο και εκπρόσωποι 10 κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) εγγεγραμμένες στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας, από διάφορα μέρη της χώρας.

 

 

 

ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ EVS

Ευρωπαϊκά Προγράμματα