Αποκριάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων (2021)

Εργαλεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Με κέφι και χαρά τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ., υποδέχθηκαν και γιόρτασαν την αποκριά στο χώρο του ΚΔΑΠ.

Η αποκριάτικη γιορτή στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, πραγματοποιήθηκε σε δύο ημέρες, προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας κατά του covid 19, οπότε οι μικροί καρναβαλιστές χωρίστηκαν σε δύο ημέρες και ταξίδεψαν στην Άπω Ανατολή. Οι εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ  είχαν φροντίσει για την αποκριάτικη αμφίεση  των παιδιών, τόσο για την ενδυμασία όσο και για το μακιγιάζ τους κι έτσι με την ανάλογη μουσική επένδυση του χώρου ξεκίνησε το ταξίδι.

Χώρα άφιξης των μικρών ταξιδιωτών ήταν το Βιετνάμ, όπου τα παιδιά μεταμφιέστηκαν ανάλογα με το θέμα της εκδήλωσης. Ένα μονόχρωμο χειροποίητο πουκάμισο από ανακυκλώσιμα υλικά κι ένα ανάλογο καπέλο αποτέλεσαν τη στολή των παιδιών, που τη ζωγράφισαν αντλώντας έμπνευση  από εικόνες της χώρας, που τους δόθηκαν. Το ανάλογο μακιγιάζ συμπλήρωσε την αμφίεσή τους.

Οι παιδαγωγοί-εμψυχώτριες και το προσωπικό του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων, κυρίες Μόσχου Δέσποινα, Κολοφωτιά Αθανασία, Νίκου Ελένη, Γαλάνη Αμαλία και Νικηφόρου Έλενα, καθώς και τα παιδιά εύχονται ολόψυχα σε όλους Χρόνια πολλά και Καλή Σαρακοστή με πολλή υγεία και χαρά. 

Επόμενος σταθμός του ταξιδιού ήταν η Ταϋλάνδη, όπου τα παιδιά με ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, που εστιαζόταν στην ταχύτητα, έπρεπε να φάνε ένα ολόκληρο κυπελάκι ρύζι με την χρήση  chopsticks.

Η Ιαπωνία αποτέλεσε το τρίτο σταθμό του ταξιδιού. Εκεί, οι μικροί ταξιδευτές ήρθαν σε επαφή με το μουσικό όργανο Ντεν Ντεν Ντάικο. Τα παιδιά είδαν, ακούμπησαν και άκουσαν το συγκεκριμένο μουσικό όργανο, ενώ στη συνέχεια το δημιούργησαν με ανακυκλώσιμα υλικά και πάλι.

Στον επόμενο σταθμό, που ήταν η Κορέα, τα παιδιά έπαιξαν το παιχνίδι του δράκου. Συνθέτοντας τα ίδια τα παιδιά ένα σώμα και ουρά έπρεπε  το κεφάλι να προσπαθήσει να φάει την ουρά, άλλες φορές με τη βοήθεια του σώματος και άλλοτε όχι με τη συγκεκριμένη βοήθεια, ανάλογα με τις οδηγίες των εμψυχωτριών.

Τελευταίος σταθμού του ταξιδιού στην Άπω Ανατολή ήταν η Κίνα. Εκεί, ξεχώρισε ο χαρταετός τους, που δεν μοιάζει με τον Ελληνικό, συγκρίνοντάς τους. Ο κινέζικος χαρταετός, είχε σχήμα χελιδονιού, εμπνεόμενος από την αρχαία Κίνα, οπότε οι μικροί επισκέπτες έπρεπε να δημιουργήσουν τον δικό τους χαρταετό σε σχήμα χελιδονιού, εμπνεόμενοι από τις εικόνες και τον στολισμό του χώρου.

Ολοκληρώνοντας τον κάθε σταθμό του ταξιδιού. Τα παιδιά κέρδιζαν από ένα κομμάτι ενός τεράστιου τρισδιάστατου δράκου. Όταν το ταξίδι έφτασε στο τέλος του, ο πολύχρωμος δράκος, που δημιουργήθηκε μαζί με τους ταξιδιώτες ενώθηκαν και χόρεψαν σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι της Άπω Ανατολής.

Το κέφι, η μουσική και η καλή διάθεση ήταν τα βασικά συστατικά επιτυχίας του όλου ταξιδιού και γλεντιού, ενώ γλυκό τέλος δόθηκε στην εκδήλωση, προσφέροντας στα παιδιά χειροποίητα γλειφιτζούρια και αφεψήματα.

Το πρόγραμμα  του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο Τελικός Δικαιούχος της δράσης είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.

 

 

 

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης