23
Πεμ, Μαρ


Notice: Undefined property: stdClass::$fload_fulltext in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/image/intro.php on line 16
ΔΙΕΚ-Επαγγελματική Εκπαίδευση
Εργαλεια
Τυπογραφια

Δράση Πρόληψης για την αντιμετώπιση των επιπλοκών της παχυσαρκίας.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης - Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δι.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), υλοποιεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προληπτικής Ιατρικής (Ι.Κ.Π.Ι.) υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) και της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (European Society of Cardiology) τη Δράση Πρόληψης για την αντιμετώπιση των επιπλοκών της παχυσαρκίας με τίτλο: Χάνω βάρος, κερδίζω ΖΩΗ!

Η έναρξη της Δράσης πραγματοποιήθηκε στις 21/11/2013 στην Πλατεία του Αγ. Νικολάου, όπου οι περαστικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά καθώς και να δοκιμάσουν ένα υγιεινό και εύγευστο σνακ που παρασκευάστηκε από τους σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής του Δ.Ι.Ε.Κ. Δ. Βόλου.
Η Δράση είναι δωρεάν και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δ. Βόλου που θέλουν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος.
Στόχοι της Δράσης, είναι οι πολίτες:

  • να ενημερωθούν / ευαισθητοποιηθούν / κατανοήσουν ότι η παχυσαρκία αποτελεί νόσο με πολλές και σοβαρές επιπλοκές
  • να κατανοήσουν ότι η απώλεια βάρους χρειάζεται την ουσιαστική δέσμευσή τους
  • να σχεδιάσουν με τη βοήθεια της Ομάδας Υγείας και ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τυχόν παθήσεις, το ατομικό τους πρόγραμμα για την απώλεια βάρους το οποίο θα βασίζεται στη σωστή διατροφή, άσκηση και διαχείριση του ελεύθερου χρόνου


Η Δράση περιλαμβάνει:

  • Υπολογισμό του Δείκτη Μάζας Σώματος (Δ.Μ.Σ.) (δηλ. μέτρηση του ύψους και του βάρους και σύγκριση με το αναμενόμενο για την ηλικία και το φύλο)
  • Μέτρηση αρτηριακής πίεσης και αξιολόγηση λιπιδαιμικού προφίλ (τιμή χοληστερίνης τελευταίων 2 ετών) για την εκτίμηση της πιθανότητας εμφάνισης καρδιολογικής νόσου.
  • Λήψη ιατρο-κοινωνικου ιστορικού / Κάρτας Υγείας και σύνδεση με τυχόν υπάρχοντα προβλήματα υγείας.
  • Εθελοντική δέσμευση για την απώλεια βάρους
  • Συμβουλευτική υγείας και κατευθύνσεις από τα μέλη της Ομάδας Υγείας (Γ. Ιατρός, Ψυχολόγος, Νοσηλεύτρια, Κοινωνική Λειτουργός, Διατροφολόγος, Φυσικοθεραπεύτρια).
  • Επανέλεγχο και πιθανή αναδιαμόρφωση του ατομικού προγράμματος στους 3 - 6 - 12 μήνες. Δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας / στήριξης.

Η Δράση «Χάνω Βάρος, Κερδίζω ΖΩΗ!», θα υλοποιηθεί στα τέσσερα Κοινωνικά Κέντρα της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου τα οποία βρίσκονται στις συνοικίες: Ν. Δημητριάδας (Απόλλωνος 57α), Αγ. Γεώργιος (Πλατεία Χρυσοχοείδη), Νεάπολη (Σκουφά με Φιλικής Εταιρείας), Αλυκές (Βάκχου με Ηρώων Πολυτεχνείου).
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 24210 – 71291 από 9:00 – 13:00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

20131121 120634 120131121 111332

20131121 111416

20131121 111842

 

Δείτε επίσης:

Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: «Χάνω βάρος, κερδίζω ΖΩΗ!» στο Βόλο

{jathumbnail off}


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121

proypoth eggrafeis

Άρθρα ΔΙΕΚ