Εργαλεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        Μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Αστέγων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου   και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του "Αχιλλοπούλειο"  Γ. Νοσοκομείου Βόλου, πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Αρχικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τόσο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βόλου, όσο και του Ξενώνα Αστέγων Βόλου.

Συζητήθηκε εκτενέστερα η ολιστική στήριξη που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι του ξενώνα αστέγων, σε πολλαπλά επίπεδα (σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική στήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη). Επίσης, έγινε ενημέρωση για την διαδικασία που απαιτείται ώστε να ενταχθεί ένας άνθρωπος στον Ξενώνα Αστέγων.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για  τον τρόπο λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα,  αναπτύχθηκε συζήτηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ασθενείς που νοσηλεύονται και δεν έχουν στέγη ή υποστηρικτικό περιβάλλον.

Τέλος, διανεμήθηκε  έντυπο ενημερωτικό υλικό του Ξενώνα Αστέγων, και εξετάστηκαν οι τρόποι μελλοντικής συνεργασίας.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων,

  • μπορείτε να επικοινωνείτε στο 24210 91614 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. (Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00).
Στελέχη υλοποίησης της δράσης δικτύωσης:

Ξενώνας Αστέγων: 

 Ελένη Δούκα, Κοινωνική Λειτουργός

 

Κοινωνική Υπηρεσία  << Αχιλλοπούλειο>> Γ. Νοσοκομείου  Βόλου:

Τζανέτου Αργυρώ , Κοινωνική Λειτουργός

 Καρατζόγλου Ζωή, Κοινωνική Λειτουργός

Κουλούρη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός

Σώκου Ανθή, Κοινωνική Λειτουργός

 

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης