23
Πεμ, Μαρ

Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

Στις 18/05/2022 τα στελέχη της νεοσύστατης υπηρεσίας του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” της  ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  υποδέχθηκαν στο χώρο τους μέλη του προσωπικού του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βόλου.

Πραγματοποιήθηκε μία πρώτη ενημερωτική συνάντηση αποσκοπώντας στην ανταλλαγή πληροφοριών σε σχέση με τη λειτουργία των δύο φορέων αλλά και την εύρυθμη μελλοντική συνεργασία τους. 

Αρχικό θέμα της πρώτης αυτής συνάντησης, αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο του νεοσύστατου Κέντρου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης όσο και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας. Κύριος σκοπός η μελλοντική τους συνεργασία για την επίτευξη βέλτιστων πρακτικών  κοινωνικής και εργασιακής ένταξης  γυναικών που έχουν βιώσει σωματική και ψυχολογική κακοποίηση και αγωνίζονται να κάνουν μια καινούργια αρχή. 

Ειδικότερα,  συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας των δύο δομών στο πλαίσιο των παραπομπών κατά προτεραιότητα γυναικών θυμάτων βίας που φιλοξενούνται στον Ξενώνα του Δήμου Βόλου που χρειάζονται ενδυνάμωση και διασύνδεση με την αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, διερευνήθηκε η δυνατοτητα για μελλοντικές συνέργειες για την έμφυλη διάσταση και την βία στο χώρο εργασίας καθώς ο στόχος του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών δεν περιορίζεται αποκλειστικά στην προστασία των θυμάτων αλλά διευρύνεται μέσα από τις ενημερωτικές εκστρατείες και την ευαισθητοποίηση με σκοπό την έγκαιρη  παρεμβαση και την πρόληψη.

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) αποτελεί πιλοτική νέα δομή προώθησης της απασχόλησης των ωφελουμένων προνοιακών επιδομάτων με στόχο την ενίσχυση της Απασχολησιμότητας τους. Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης λειτουργώντας διασυνδετικά μεταξύ των προνοιακών δομών του Δήμου Βόλου, των δημόσιων δομών απασχόλησης καθώς και των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών αναφορικά με την προσφορά εργασίας.

 

Συμμετέχοντες:   
 Ξενώνας Φιλοξενίας Θυμάτων Βίας Φιλίτσα Κουλούμπαρδου, Ψυχολόγος
Βάσω Μακρυγιάννη, Κοιν. Λειτουργός 
Job Center:

Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοιν. Λειτουργός ( Συντονίστρια),

Βάσια Αλεξίου, Κοιν. Λειτουργός

Θάλια Γεωργίου, Κοιν. Λειτουργός,

Στέφανη Μεγαλομύστακα, Ψυχολόγος 

Ιωάννα Μπεφάνη, Οικονομολόγος

Ελένη Βαραλή, Διοικητικός

 

 

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας

 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121