23
Πεμ, Μαρ

Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

Την Παρασκευή 5/08/2022 με πρωτοβουλία των Στελεχών του "Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center)" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ  πραγματοποιήθηκε δια ζώσης επίσκεψη στη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου.  Η συνάντηση διενεργήθηκε σε κλίμα αρίστου επικοινωνίας και στο πλαίσιο της ενημέρωσης και οικοδόμησης ενός ισχυρού συνεργατικού δικτύου τοπικών κοινωνικό προνοιακών φορέων για την υποστήριξη των ανέργων, απασχολήσιμων συμπολιτών-ισσών μας.

Ο αρχικός στόχος της συνάντησης ήταν η αλληλογνωριμία, η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο φορεών. Οι δύο Δομές  υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας στο πλαίσιο οικοδόμησης συνεργατικού πλέγματος για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας διαμέσου της κατάρτισης φροντιστών, της ζήτησης εργασίας στους τομείς της φροντίδας ηλικιωμένων και της πιθανής αντιστοίχισης με το κατάλληλο προφίλ υποψηφίων.

Πιο συγκεκριμένα,  η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια  του Job Center: Μαρκέλλα Βαλσάμη, και η κα Βάσια Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός) παρουσίασαν εκτενώς τη  νεοσύστατη  αυτή δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, δίνοντας έμφαση στον ολιστικό χαρακτήρα  ως μοντέλου υποστήριξης για την απασχόληση με εστίαση στις λύσεις. Ταυτόχρονα, τονίστηκε η διεπιστημονική προσέγγιση που εφαρμόζεται και διερευνήθηκε η περίπτωση κατάρτισης εξυπηρετούμενων της Δομής μέσω σεμιναρίων για φροντιστές, η γνωστοποίηση πιθανών θέσεων εργασίας, η παραπομπή και υποστήριξη απασχολήσιμων φροντιστών/μελών οικογένειας ασθενών με άνοια.

Την ίδια στιγμή, η κα Μάγδα Σουσουρή  παρουσίασε εκτενέστατα την Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ Βόλου εμβαθύνοντας στη γενικότερη φιλοσοφία, τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τον ασθενή και την οικογένεια του και αναπτύχθηκαν οι εξής θεματολογίες:

  • Ατομική συμβουλευτική φροντιστών
  • Ομάδες υποστήριξης φροντιστών
  • Πρόγραμμα εξ αποστάσεως υποστήριξης και εκπαίδευσης φροντιστών ατόμων με άνοια.
  • Δικτύωση με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την καλύτερη δυνατή συνεργασία.  
  • Ανιχνευτικός προληπτικός νευροψυχολογικός έλεγχος σε ηλικιωμένους άνω των 60 ετών με παράπονα μνήμης.
  • Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των απασχολήσιμων άνεργων συμπολιτών/συμπολιτισσών μας μέσω μνημόνιου συνεργασίας στους τομείς της απασχόλησης και ένταξης/επανένταξης στην εργασία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center:

https://www.kekpa.gr/el/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Μ.Α.Ν.Α. Βόλου:

alzheimervolos.gr - Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχαϊμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου

Ημερομηνία:

5/8/2022

 Μ.Α.Ν.Α. ΒΟΛΟΥ

  • κα Μάγδα Σουσουρή (Επιστημονικά Υπεύθυνη- Κοινωνική Λειτουργός) 

  Job Center:

  • Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοιν. Λειτουργός ( Συντονίστρια),
  • Βάσια Αλεξίου, Κοινωνική Λειτουργός

 

 

 

 


Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121