Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
 • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου από το νεοσύστατο κλιμάκιο του  Φιλανθρωπικού Σωματείου: "Κάριτας Ελλάς" που συστάθηκε ως Κινητή Μονάδα για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες των πλημμυροπαθών  της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η συνάντηση προέκυψε σε συνέχεια της πρώτης επαφής που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ Job Center και Κάριτας Ελλάς την 14η Σεπτεμβρίου σε μία προσπάθεια μιας πρώτης διερεύνησης και οριοθέτησης του πλαισίου συνεργασίας: https://www.kekpa.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center/1092-diktyaki-synantisi-tou-job-center-me-klimakio-tis-karitas-ellas

Η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκτίμησης και αξιολόγησης των ψυχοκοινωνικών αλλά και οικονομικών επιπτώσεων ως επακόλουθο των πρόσφατων φυσικών καταστροφών στο νομό Μαγνησίας. Ο κύριος σκοπός ηταν η οριστικοποίηση του τρόπου συνεργασίας στα πεδία της απασχολησιμότητας και της επανένταξης στην αγορά εργασίας με προτεραιότητα τους συμπολίτες/συμπολίτισσές μας που επλήγησαν από τις επιπτώσεις των πρόσφατων κακοκαιριών.   

Η Κινητή Μονάδα της Κάριτας Ελλάς, ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο με ομάδα στόχου τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Απευθύνεται σε άτομα που έχουν χάσει εντελώς τις περιουσίες τους προσφέροντας 3 πυλώνες στήριξης: 

 1. υλική υποστήριξη
 2. ψυχοκοινωνική υποστήριξη
 3. απασχολησιμότητα.

Ταυτόχρονα, έγινε ανταλλαγή καλών πρακτικών στεκόμενοι στην ουσιαστική διασύνδεση ως Ομότιμες ομάδες με κύρια προτεραιότητα τη βέλτιστη υποστήριξη της ένταξης και επανένταξης στον εργασιακό ιστό των πλέον ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων. 

Ειδικότερα, συμφωνήθηκαν τα εξής:

 • Αμφίδρομες παραπομπές
 • Καλές πρακτικές
 • Διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων/δράσεων επανένταξης στην αγορά εργασίας και επιχειρείν με συνέργεια Φορέων

Τέλος, δόθηκε ενημερωτικό υλικό. 

Το Job Center εκπροσώπησαν οι: Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια), Βασιλική Αλεξίου (Κοινωνική Λειτουργός), Ευθαλία Γεωργίου (Κοινωνική Λειτουργός), Χριστοδούλου Σταύρος- Γεώργιος (Ψυχολόγος) και την Κάριτας Ελλας οι Στεργιούλα Λίλια (Οικονομολόγος- Συντονίστρια), Νταναβάρα Αναστασία (Κοινωνική Λειτουργός), Μαρία Γκατζόγια (Κοινωνική Λειτουργός).

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center, ανατρέξτε:

https://www.kekpa.gr/index.php/grafeio-diefkolynsis-endynamosis-tekmiriosis-tis-apasxolisis-job-center

Για περισσότερες πληροφορίες για Κάριτας Ελλάς, ανατρέξτε:

Caritas Αρχική - Κάριτας Ελλάς

 

Ημερομηνία:

        09/11/2023, 13:30μμ με 15:00μμ 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

 • Job Center, Λαχανά 5 & Λήμνου, Βόλος

Job Center

 • Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός)
 • Γεώργιος Χριστοδούλου (Ψυχολόγος)
 • Θάλια Γεωργίου ( Κοινωνική Λειτουργός)
 • Βάσια Αλεξίου ( Κοινωνική Λειτουργός)

Κάριτας Ελλάς

 • Στεργιούλα Λίλια (Οικονομολόγος- Συντονίστρια),
 • Νταναβάρα Αναστασία (Κοινωνική Λειτουργός),
 • Μαρία Γκατζόγια (Κοινωνική Λειτουργός).

 

  

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Aρθρα του Job Center

= ΙΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ =

Το δημοτικό ΙΕΚ (Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου) έχει τα χαμηλότερα δίδακτρα της αγοράς και οι απόφοιτοι των τμημάτων του θεωρούνται περιζήτητοι

Diek Logo 2023 VDIEK 2020 pro

Banner Diek

Jobc ConnectRealPeople

JobC Employers Poster


 

 

Social-Economy-Library-Link

odhgos eksyphrethshs gia idikes kai efpathis kinonikes omades


 

 

Epidomata OPEKA icon

Αιτήσεις για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)


 

 kariera logo  skywalkerLogo
 Top Logo ex  tp_logo.png
Jobistas LOGO ergasia logo 2
jooble logo ergazomenos white

 Ενδεικτικά sites αναζήτησης εργασίας