22
Τετ, Μαρ
22 Νέα Άρθρα

Θεσεις Εργασιας
Εργαλεια

630 θέσεις απασχόλησης του προγράμματος «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», που είχε κατατεθεί από το Δήμο Βόλου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ τον Ιούλιο του 2011.

 

...εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι 630 θέσεις απασχόλησης, από τις 930 που είχαν ζητηθεί, κατανέμονται ως εξής:

 • Δήμος Βόλου (Δ/νση Πρασίνου, Δ/νση Καθαριότητας, Τεχνική Υπηρεσία, ΚΑΠΗ, Δ/νση Προγραμματισμού): 400 άτομα
 • Δημοτικός Οργανισμός Εκπ/σης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου: 150 άτομα
 • Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης - Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Βόλου (ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ): 40 άτομα
 • ΔΕΥΑΜΒ: 40 άτομα

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίες θα αποσαφηνιστούν το επόμενο διάστημα (με την υπογραφή νέων μνημονίων βάσει των εγκεκριμένων πλέον θέσεων).

Η προκήρυξη των θέσεων και η πρόσληψη των ανέργων θα γίνει από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ και οι ωφελούμενοι θα τοποθετηθούν στο Δήμο Βόλου και τα νομικά του πρόσωπα για την υλοποίηση των δράσεων που θα περιλαμβάνονται στα μνημόνια συνεργασίας. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για ένα 5μηνο μέσα στο 2012, με μηνιαίες αποδοχές 625 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν σύντομα για τον τόπο, τον χρόνο και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, έτσι ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς μοριοδότησης, οι πίνακες των οποίων θα επικυρωθούν από το ΑΣΕΠ.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του, «η πιστή τήρηση της νομιμότητας των διαδικασιών και η εξασφάλιση της πλήρους διαφάνειας στη διαδικασία επιλογής των δυνητικά ωφελουμένων θωρακίστηκε με:

 • τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ με νομοθετική ρύθμιση που ανέλαβε την εποπτεία και τον έλεγχο της διαδικασίας επιλογής των ωφελουμένων και το έλεγχο των πινάκων κατάταξης
 • τη συμμετοχή στην Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής Δικαιούχων εκπροσώπου της κάθε περιφέρειας
 • τη σύσταση και συγκρότηση 5μελούς Ειδικής Ελεγκτικής Επιτροπής από ανώτατους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς για το έλεγχο -από άποψη σκοπιμότητας και νομιμότητας- των υποβληθέντων προτάσεων και του Πίνακα επιλογής Δικαιούχων
 • την υποχρέωση των δικαιούχων για την άμεση δημοσιοποίηση των προσλήψεων και την ενημέρωση του ΑΣΕΠ για τη σχετική έγκριση».

Στα Προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνονται ενδεικτικά:

 • έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας, όπως, π.χ., διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών,
 • δράσεις διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς,
 • υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κ.λπ.
 • δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.

Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121