23
Πεμ, Μαρ

Γραφειο Διευκολυνσης, ενδυναμωσης και τεκμηριωσης της απασχολησης (Job Center)
Εργαλεια
Τυπογραφια

Την Πέμπτη 2/06/2022 στελέχη του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” του Δήμου Βόλου επισκέφθηκαν τα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε συνάντηση με τον Διευθυντή κο Βούκουτο

Ο σκοπός της πρώτης αυτής συνάντησης διενεργήθει στο πλαίσιο της  δικτύωσης των δύο  Φορέων. Πιο συγκεκριμένα, αρχικός στόχος ήταν η αλληλογνωριμία, η αμφίδρομη ενημέρωση του τρόπου λειτουργίας των δύο Φορέων, η παρουσίαση της διεπιστημονικής ομάδας του Job Center προκειμένου να οικοδομηθούν δίκτυα  συνεργασίας μέσω της γνωστοποίησης στα μέλη του Επιμελητηρίου για την έναρξη λειτουργίας και το σκοπό του Job Center. 

Ειδικότερα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα εξής θέματα:

  • Δυνατότητα επικοινωνίας με ειδικό σύμβουλο  για πιθανή ενημέρωση χρηματοδοτικών προγραμμάτων.   
  • Παροχή κατάλληλα διαμορφωμένου ενημερωτικού υλικού για εργοδότες.
  • Κοινή εκδήλωση για στοχευμένο κοινό (εργοδότες, νέοι άνεργοι στην αγορά εργασίας κτλ). 

Ταυτόχρονα, ο κ. Βούκουτος τόνισε τους βασικούς στόχους του Επιμελητηρίου Μαγνησίας εμβαθύνοντας στην προστασία και την ανάπτυξη του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, των επαγγελμάτων, του τομέα παροχής υπηρεσιών και των εξαγωγών αλλά και τον προσανατολισμό στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Για περισσότερες πληροφορίες: Portal Επιμελητηρίου Μαγνησίας - Κεντρική Σελίδα (cci-magnesia.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) αποτελεί πιλοτική νέα δομή προώθησης της απασχόλησης των ωφελουμένων προνοιακών επιδομάτων με στόχο την ενίσχυση της Απασχολησιμότητας τους. Η δομή λειτουργεί στο πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης λειτουργώντας διασυνδετικά μεταξύ των προνοιακών δομών του Δήμου Βόλου, των δημόσιων δομών απασχόλησης καθώς και των εμπλεκομένων φορέων και ιδιωτών αναφορικά με την προσφορά εργασίας.

 

     

  Ημερομηνία:              02/06/2022

  Επιμελητήριο Μαγνησίας:

  • Κ. Βούκουτος (Διευθυντής)
  Job Center:
  • Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοιν. Λειτουργός ( Συντονίστρια),

  • Ιωάννα Μπεφάνη, Οικονομολόγος

 

 

 

 

 

 

 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121