Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Παρασκευή 12/05 ως συνέχεια του κοινού συντονισμού ενεργειών με τους Ψυχολόγους του Κέντρο Κοινότητας, το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center) της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, πραγματοποίησαν βιωματική δράση με τίτλο «Το Κυνήγι του Εσωτερικού μας Θησαυρού».

Οι συμμετέχοντες στη δράση ήταν μαθήτριες και μαθητές της τρίτης Γυμνασίου του 2ου Γυμνάσιου Νέας Ιωνίας Βόλου. Το περιεχόμενο του εργαστηρίου, ήρθε ως απάντηση σε αίτημα που αφορούσε τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, στο πλαίσιο δικτύωσης που είχε πραγματοποιηθεί από τα στελέχη του Job Center με την κα Ματίνα Ζαφειρίου Διευθύντρια του εν λόγω Γυμνασίου.

Ο στόχος της βιωματικής αυτής δράσης, ήταν διπλός. Από την μία προσκαλούσε τους εφήβους και τις έφηβες να φέρουν στο φως τα δυνατά τους σημεία, τις ικανότητες τους και αυτές να επικαιροποιηθούν και από την άλλη έδινε τον χώρο και έμφαση στους τρόπους με τους οποίους τα άτομα, μπορούν να κρατήσουν κοντά τους αυτές τις δυνατότητες, στις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Το workshop υλοποιήθηκε στο χώρο του Job Center, είχε διάρκεια 3 ώρες, ενώ εισηγήτριες ήταν η Ψυχολόγος της δομής κα Μεγαλομύστακα Στέφανη, και οι Ψυχολόγοι του Κέντρου Κοινότητας κα Ζήση Αντιγόνη και κος Τσουκάλης Δημήτριος. Οι μαθήτριες και οι μαθητές κατέθεσαν ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστούσαν οι ικανότητές τους, 

Συμπερασματικά, υπήρξε πολύ θετική ανατροφοδότηση,  σε σχέση με το εργαστήριο, με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες να αναφέρουν ότι ήταν μια ωφέλιμη διαδικασία η οποία περιελάμβανε έναν διαφορετικό τρόπο να μιλάνε ο ένας για τον άλλον στο πλαίσιο μιας ομάδας και εμπλούτισε την εικόνα του εαυτού τους που θα συγκροτήσει την επαγγελματική τους ταυτότητα.

 

 Ημερομηνία:            Παρασκευή, 12/05/2023
 Τόπος Διεξαγωγής:
  • Job Center (Λήμνου και Λαχανά 5, Παλαιά Βόλου)

Job Center- Συμμετέχοντες/Εισηγητές

 
  • Στέφανη Μεγαλομύστακα ( Ψυχολόγος) 

Κέντρο Κοινότητας- Συμμετέχοντες/Εισηγητές

  • Αντιγόνη Ζήση (Ψυχολόγος)

  • Τσουκάλης Δημήτριος (Ψυχολογος)

2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας

  • Ματίνα Ζαφειρίου (Διευθύντρια)
  • Μαθητές και μαθήτριες της 3ης Γυμνασίου

 

2023 05 12 JoBC 2nd Gymnas N Ionias 1 \

2023 05 12 JoBC 2nd Gymnas N Ionias 1

2023 05 12 JoBC 2nd Gymnas N Ionias 3

 2023 05 12 JoBC 2nd Gymnas N Ionias 4

20230512 Αφίσα Εργαστηρίου Εφήβων


Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

 

 

Aρθρα του Job Center

= ΙΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ =

Το δημοτικό ΙΕΚ (Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου) έχει τα χαμηλότερα δίδακτρα της αγοράς και οι απόφοιτοι των τμημάτων του θεωρούνται περιζήτητοι

Diek Logo 2023 VDIEK 2020 pro

Banner Diek

Jobc ConnectRealPeople

JobC Employers Poster


 

 

Social-Economy-Library-Link

odhgos eksyphrethshs gia idikes kai efpathis kinonikes omades


 

 

Epidomata OPEKA icon

Αιτήσεις για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)


 

 kariera logo  skywalkerLogo
 Top Logo ex  tp_logo.png
Jobistas LOGO ergasia logo 2
jooble logo ergazomenos white

 Ενδεικτικά sites αναζήτησης εργασίας