Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
 • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
 • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Τρίτη 9  Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο πλαίσιο της δικτύωσης μεταξύ Στελεχών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η συνάντηση διεξήχθη στο χώρο του “Job Center” Λαχανά 5 και Λήμνου στα Παλαιά Βόλου.

Ο κύριος σκοπός της συνάντησης, η οποία έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του Job Center, αφορούσε τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασίας στον τομέα της απασχόλησης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας μέσω της σύζευξης προσφοράς-ζήτησης στο πλαίσιο τεκμηριωμένων θέσεων εργασίας. 

Σε συνέχεια της ενημέρωσης των υπηρεσιών και του μοντέλου παρέμβασης, διερευνήθηκαν και από τις δύο πλευρές τρόποι συνεργασίας και συνέργειας μέσα από ενταξιακά εργαλεία, ενώ ορίστηκαν πρόσωπα αναφοράς στο πλαίσιο της διασύνδεσης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας με την αγορά εργασίας και ιδιαίτερα της περιοχής παρέμβασης που χαρακτηρίζεται από καταστήματα μαζικής εστίασης και αποθήκες χονδρικής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής: 

 • Σύνδεση ωφελούμενων δικαιούχων διεθνούς προστασίας του JobCenter με την Ύπατη Αρμοστεία και τους Εταίρους της για περαιτέρω υποστήριξη αναφορικά με την εύρεση εργασίας. 
 • Διαμοιρασμός ενταξιακών εργαλείων στο πλαίσιο εφαρμογής καλών πρακτικών.
 • Ενέργειες και διασύνδεση στο πλαίσιο μαζικών προσλήψεων
 • Αστικοδημοτικά ζητήματα: ενημέρωση και ενδεχόμενη  παραπομπή περιπτώσεων ανιθαγένειας στην Ύπατη Αρμοστεία σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας με Παραρτήματα ΡΟΜΑ Αγίας Παρασκευής και Αλιβερίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Job Center ο Υπεύθυνος Πράξης κος Νικόλαος Αντωνάκης, η Συντονίστρια και Κοινωνική Λειτουργός κα Μαρκέλλα Βαλσάμη και η Διοικητικός κα Ελένη Βαραλή. Ταυτόχρονα, την Ύπατη Αρμοστεία εκπροσώπησε η κα Ιωαννίδου Ελεάννα (Protection Associate Expert) και ο κος Κωνσταντίνος Παπαθανασίου (Senior Protection Assistant Integration and other Solution).

 


Για περισσότερες πληροφορίες για τη Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα, ανατρέξτε:  UNHCR.ORG/GR


 

 Ημερομηνία:            Τρίτη, 9/05/2023
 Τόπος Διεξαγωγής:
 • Job Center (Λήμνου και Λαχανά 5, Παλαιά Βόλου)
Χρονική διάρκεια:
 •  11:20πμ με 13:30μμ
 Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Greece
 • Ελεάννα Ιωαννίδου (Protection Associate Expert)

 • Κωνσταντίνος Παπαθανασίου  (Senior Protection Assistant Integration and other Solution)

Συμμετείχαν από το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ
 • Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοινωνική Λειτουργός (Συντονίστρια)
 • Ελένη Βαραλή (Διοικητικός)
 • Νικόλαος Αντωνάκης (Υπεύθυνος Πράξης)

 

 2023 03 20 JobC KK Merimna 1

2023 03 20 JobC KK Merimna 1 2023 03 20 JobC KK Merimna 1

 


Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

 

 

Aρθρα του Job Center

= ΙΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ =

Το δημοτικό ΙΕΚ (Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου) έχει τα χαμηλότερα δίδακτρα της αγοράς και οι απόφοιτοι των τμημάτων του θεωρούνται περιζήτητοι

Diek Logo 2023 VDIEK 2020 pro

Banner Diek

Jobc ConnectRealPeople

JobC Employers Poster


 

 

Social-Economy-Library-Link

odhgos eksyphrethshs gia idikes kai efpathis kinonikes omades


 

 

Epidomata OPEKA icon

Αιτήσεις για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)


 

 kariera logo  skywalkerLogo
 Top Logo ex  tp_logo.png
Jobistas LOGO ergasia logo 2
jooble logo ergazomenos white

 Ενδεικτικά sites αναζήτησης εργασίας