Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Την Πέμπτη 4/05/2023 πραγματοποιήθηκε δικτυακή συνάντηση-συνεργασίας μεταξύ Στελεχών του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης "Job Center" της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου με την Κοινωνική Λειτουργό του Ασκληπιείου Άνω Βόλου.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Job Center

με την ενεργή συμμετοχή των Στελεχών του Job Center κας  Μαρκέλλας Βαλσάμη-Κοινωνικής Λειτουργού και Συντονίστριας της Δομής και κας Βασιλικής Αλεξίου (Κοινωνικής Λειτουργού), ενώ από το Ασκληπιείο Άνω Βόλου παρευρέθηκε η Κοινωνική Λειτουργός κα Αικατερίνη Μαστροπαναγιώτου.

Ο σκοπός της δικτύωσης προσανατολίστηκε στη βάση της ενημέρωσης αλλά και της διερεύνησης συνεργασίας στη σφαίρα των "σημαντικών άλλων" στη ζωή των ανθρώπων με ψυχική νόσο ή των γηριατρικών ασθενών. 
Τη συνάντηση πλαισίωσε η αμφίδρομη ενημέρωση  σε σχέση με τη φιλοσοφία των δύο δομών, το καθηκοντολόγιο, τους διαφορετικούς ρόλους των ομάδων έργου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ειδικότερα, στάθηκαν στο ρόλο του άμεσου οικογενειακού περιβάλλοντος, τους λεγόμενους "σημαντικούς άλλους" των διαμενόντων στο Ασκληπιείο Άνω Βόλου με κύριο στόχο τη ενδυνάμωση στη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.   

Στο πλαίσιο αυτό επιχειρήθηκε να οικοδομηθεί μια γέφυρα συνεργασίας για τα ενεργά μέλη της οικογένειας των ατόμων με ψυχική νόσο ή των συνοδών γηριατρικών ασθενών που έχουν μείνει εκτός της αγοράς εργασίας. 
Το Ασκληπιείο Άνω Βόλου αποτελεί Νευροψυχιατρική Κλινική και απαρτίζεται από ιατρικό, νοσηλευτικό, λοιπό επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό ενώ μεταξύ των υπηρεσιών υφίσταται πρόβλεψη για ομάδες υποστήριξης συγγενών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Ασκληπιείον Άνω Βόλου, ανατρέξτε:
  • Ασκληπιείον Άνω Βόλου | Facebook
 
 Ημερομηνία:            04/05/2023
 Τόπος Διεξαγωγής:
  • Job Center (Λήμνου και Λαχανά 5, Παλαιά Βόλου)
 Συμμετείχαν από το Ασκληπιείον Άνω Βόλου
  • Αικατερίνη Μαστροπαναγιώτου, (Κοινωνική Λειτουργός)
Συμμετείχαν από το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ
  • Μαρκέλλα Βαλσάμη, Κοινωνική Λειτουργός (Συντονίστρια)
  • Βασιλική Αλεξίου, Κοινωνική Λειτουργός 

 

2023 03 20 JobC KK Merimna 1

 


Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

 

 

Aρθρα του Job Center

= ΙΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ =

Το δημοτικό ΙΕΚ (Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου) έχει τα χαμηλότερα δίδακτρα της αγοράς και οι απόφοιτοι των τμημάτων του θεωρούνται περιζήτητοι

Diek Logo 2023 VDIEK 2020 pro

Banner Diek

Jobc ConnectRealPeople

JobC Employers Poster


 

 

Social-Economy-Library-Link

odhgos eksyphrethshs gia idikes kai efpathis kinonikes omades


 

 

Epidomata OPEKA icon

Αιτήσεις για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)


 

 kariera logo  skywalkerLogo
 Top Logo ex  tp_logo.png
Jobistas LOGO ergasia logo 2
jooble logo ergazomenos white

 Ενδεικτικά sites αναζήτησης εργασίας