28
Τρι, Μαρ
22 Νέα Άρθρα

Εργαλεια
Τυπογραφια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        Το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας επισκέφθηκαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η  ΕΕΤΑΑ  και ανάδοχος του έργου είναι η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 οι μικροί φίλοι του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων μεταφέρθηκαν στη Μακρινίτσα Πηλίου, όπου πέρα από το ότι περπάτησαν στο χωριό και περιδιάβηκαν στα σοκάκια του, παρατήρησαν τη τεχνοτροπία και την αρχιτεκτονική των σπιτιών και των αρχοντικών εκεί, κατέληξαν στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας, που αποτελεί κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού και θεματοφύλακα της ελληνικής παράδοσης.

Μαρμαρόγλυπτα, ιερές εικόνες, σκεύη, άμφια, ξυλόγλυπτα, λάβαρα, επιτάφιοι, ζωγραφικά προσκυνητάρια των Αγίων Τόπων και η περιοδική έκθεση με τα έργα του Θεόφιλου, κέντρισαν το ενδιαφέρον των  παιδιών, ενώ επιπλέον της ξενάγησης και της πληροφόρησής τους από κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από τη Μακρινίτσα στους Αγίους Τόπους» με την αμέριστη καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού του Βυζαντινού Μουσείου.

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων μεταμορφώθηκαν σε προσκυνητές και μέσα από ένα επιδαπέδιο γιγαντιαίο παιχνίδι ταξίδεψαν από τη Μακρινίτσα με προορισμό τα Ιεροσόλυμα.

Στο τέλος, μικροί και μεγάλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια επόμενη παρουσία τους εκεί μέσα από έναν όμορφο καλοκαιρινό χαιρετισμό.

Σε αναμονή της πρόσκλησης της δράσης του ΕΣΠΑ για το έτος 2022-2023 για τη προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» (Πρώην «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής») οι μητέρες μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων για προεγγραφή και πληροφορίες.

Στοιχεία επικοινωνίας : Διεύθυνση, Νικαίας & Ζέρβα, Νέα Ιωνία, καθημερινά 08:00-14:00.

Τηλ. Επικοινωνίας: 24210 91316

 

 

 

 


  


Notice: Undefined property: stdClass::$readmore in /home/kekpaorg/public_html/templates/ja_teline_v/html/layouts/joomla/content/item/default.php on line 121
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Ξενώνας Αστεγων Νεάπολης