Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας, το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center), πραγματοποίησε διήμερο outreach-προσέγγισης εργοδοτών

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Ιουνίου, η Οικονομολόγος κα Μπεφάνη Ιωάννα και η Ψυχολόγος κα Μεγαλομύστακα Αποστολία-Στέφανη, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Job Center προσέγγισαν 27 επιχειρήσεις στην περιοχή των Παλαιών, κομμάτι δηλαδή της γειτονιάς στην οποία στεγάζονται τα γραφεία της Δομής. 

Κύριος στόχος αυτής της δράσης, ήταν γνωστοποίηση της λειτουργίας της Δομής, καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών του στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της περιοχής. Οι εν λόγω ιδιοκτήτες, ενημερώθηκαν για τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού που εξυπηρετεί το Job Center, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, καθώς επίσης και για τη σημασία με επιχειρήσεις στο πεδίο της αναζήτησης του κατάλληλου προσωπικού. 

Το σύνολο των επιχειρήσεων που προσεγγίστηκαν ήταν 66, ενώ  δόθηκε στοχευμένο πληροφοριακό υλικό που διαμορφώθηκε για τις ανάγκες των εργοδοτών και τοποθετήθηκαν σχετικές ενημερωτικές αφίσες σε επιχειρήσεις και κεντρικά σημεία της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας «γνωριμίας», προέκυψε και η γνωστοποίηση της ανάγκης κάλυψης τεσσάρων θέσεων εργασίας, διαφορετικών ειδικοτήτων, από τους εργοδότες. 

Συμπερασματικά, η σύνδεση της Δομής Απασχόλησης με εργοδότες, καθώς και η αναγνώριση των αναγκών της αγοράς εργασίας, αποτελεί υψίστης σημασίας για την διασφάλιση ποιοτικότερων παρεχόμενων υπηρεσιών της δομής. Για τον λόγο αυτό, η δράση αυτή, χαρακτηρίστηκε με επιτυχία και αποτελεί μέρος μιας σειράς ενεργειών εξωστρέφειας που θα ακολουθήσουν στο μέλλον.

 
 Ημερομηνία:            22-23/06/2023
 Τόπος Διεξαγωγής:
  • Συνοικία Παλαιών, Βόλος
Συμμετείχαν από το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ
  • Μπεφάνη Ιωάννα (Οικονομολόγος)
  • Στέφανη Μεγαλομύστακα ( Ψυχολόγος)    

 

2023 03 20 JobC KK Merimna 1

2023 06 22 23 JOBC Outreach Palaia 2

 


Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

 

 

Aρθρα του Job Center

= ΙΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ =

Το δημοτικό ΙΕΚ (Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου) έχει τα χαμηλότερα δίδακτρα της αγοράς και οι απόφοιτοι των τμημάτων του θεωρούνται περιζήτητοι

Diek Logo 2023 VDIEK 2020 pro

Banner Diek

Jobc ConnectRealPeople

JobC Employers Poster


 

 

Social-Economy-Library-Link

odhgos eksyphrethshs gia idikes kai efpathis kinonikes omades


 

 

Epidomata OPEKA icon

Αιτήσεις για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)


 

 kariera logo  skywalkerLogo
 Top Logo ex  tp_logo.png
Jobistas LOGO ergasia logo 2
jooble logo ergazomenos white

 Ενδεικτικά sites αναζήτησης εργασίας