Προσέγγιση εργοδοτών της περιοχής παρέμβασης.

Γραφειο Απασχολησης (Job Center)
Τυπογραφια
  • Μικροτερο Μικρο μεσαιο Μεγαλο μεγαλυτερο
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων της ομάδας-στόχου των εργοδοτών, το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης (Job Center), πραγματοποίησε  εκ νέου απευθείας προσέγγιση εργοδοτών της περιοχής παρέμβασης.

 Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 18 Ιουλίου η Οικονομολόγος κα Μπεφάνη Ιωάννα και η Κοινωνική Λειτουργός κα Θάλια Γεωργίου, μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του Job Center, προσέγγισαν επιχειρήσεις σε περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Βόλου με τη μορφή της αξιόπιστης μεθόδους του outreach. Με τον τρόπο αυτόν ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της δράσης ενημέρωσης εν δυνάμει εργοδοτών που διατηρούν ατομικές επιχειρήσεις στη συνοικία των Παλαιών.

Κύριος στόχος του πρώτου κύκλου της τριμερής αυτής δράσης,  ήταν η δια ζώσης γνωστοποίηση της λειτουργίας της Δομής, καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών του στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων της περιοχής. Απώτερος σκοπός της δράσης ήταν η οριοθέτηση μελλοντικής συνεργασίας στο πεδίο της αναζήτησης του κατάλληλου προσωπικού με ιδιοκτήτες της περιοχής παρέμβασης που γειτονεύουν 

Οι επιχειρήσεις που προσεγγίστηκαν στις 18/07 ήταν 28, ενώ δόθηκε στοχευμένο πληροφοριακό υλικό που διαμορφώθηκε για τις ανάγκες των εργοδοτών με ταυτόχρονη τοποθέτηση αφισών σε επιχειρήσεις και κεντρικά σημεία της περιοχής. 

Ολοκληρώνοντας την τριμερή δράση στη συνοικία των Παλαιών, τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας κατάφεραν να προσεγγίσουν στο σύνολο 125 επιχειρήσεις. Έτσι, αρκετοί εργοδότες είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν τις ανάγκες και τους προβληματισμούς τους με τους οποίους έρχονται αντιμέτωποι στην τοπική αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανόμενης της αναζήτησης κατάλληλου εργατικού δυναμικού για τις επιχειρήσεις τους. 

Τέλος, στο πλαίσιο αυτής της «πρώτης-γνωριμίας», προέκυψε και η γνωστοποίηση έξι ενεργών θέσεων εργασίας, διαφορετικών ειδικοτήτων με διασύνδεση ενός νέου άνεργου ωφελούμενου (κάτω των 30 ετών)  της περιοχής παρέμβασης. 

Συνακόλουθα, η τακτική σύνδεση του Κέντρου Απασχόλησης με εργοδότες, καθώς και η αναγνώριση των αναγκών της αγοράς εργασίας, αποτελεί υψίστης σημασίας δράση για τη διασφάλιση ποιοτικότερων παρεχόμενων υπηρεσιών της δομής. 

Συνοψίζοντας, το outreach εργοδοτών με σκοπό την ενημέρωση αποτελεί μέρος ενός πλάνου στοχευμένων ενεργειών διασύνδεσης που θα ακολουθήσουν στο μέλλον και σε άλλες συνοικίες της περιοχής παρέμβασης ΣΒΑΑ Βόλου.

 

 Ημερομηνία:           18/07/2023
 Τόπος Διεξαγωγής:
  • Συνοικία Παλαιών, Βόλος
Συμμετείχαν από το Job Center της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ
  • Μπεφάνη Ιωάννα (Οικονομολόγος)
  • Θάλια Γεωργίου  (Κοινωνική Λειτουργός)   

 

2023 07 18 JoBC Palaia 2

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Job Center: 

Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) (kekpa.gr)

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης - ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5091685, εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

 JOB CENTER

Aρθρα του Job Center

= ΙΙΕΚ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ =

Το δημοτικό ΙΕΚ (Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου) έχει τα χαμηλότερα δίδακτρα της αγοράς και οι απόφοιτοι των τμημάτων του θεωρούνται περιζήτητοι

Diek Logo 2023 VDIEK 2020 pro

Banner Diek

Jobc ConnectRealPeople

JobC Employers Poster


 

 

Social-Economy-Library-Link

odhgos eksyphrethshs gia idikes kai efpathis kinonikes omades


 

 

Epidomata OPEKA icon

Αιτήσεις για Ε.Ε.Ε. , επίδομα στέγασης, επίδομα απόρων υπερηλίκων και επιδόματος γέννας. Για τα επιδόματα αναπηρίας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου Βόλου (στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Κοινότητας)


 

 kariera logo  skywalkerLogo
 Top Logo ex  tp_logo.png
Jobistas LOGO ergasia logo 2
jooble logo ergazomenos white

 Ενδεικτικά sites αναζήτησης εργασίας