Τις 200.000 έφτασαν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, ανέφερε η Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και πρόσθεσε ότι και οι 700.000 - τελικός αριθμός που αναμένεται για τους δικαιούχους του ΚΕΑ - θα έχουν μειωμένο ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες παροχές.

 

«200.000 συμπολίτες μας είναι ήδη αυτήν τη στιγμή δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τους 700.000 πάμε πάρα πολύ καλά, γιατί 700.000 είναι ο αριθμός που έχουμε υπολογίσει για όλο το χρόνο», ανέφερε συγκεκριμένα η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.Η κ. Φωτίου πρόσθεσε επίσης ότι «είναι η πρώτη φορά που μέσα σε 15 μέρες 200.000 άνθρωποι έχουν ένα χαρτί με αξιοπρέπεια, που λέει ότι είναι δικαιούχοι και ξέρουν και πόσα χρήματα θα πάρουν, γιατί το λέει το χαρτί».

Εξάλλου, η αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσε ότι τα αρχεία με τους δικαιούχους «έχουν μεταβιβαστεί και μεταβιβάζονται καθημερινά στη ΔΕΗ, ώστε να απολαμβάνουν και υπηρεσίες, δηλαδή μειωμένο ηλεκτρικό από τα κοινωνικά τιμολόγια και νερό, ενώ θα είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ, του Ταμείου Απόρων, θα είναι δικαιούχοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα είναι δικαιούχοι στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.λπ. και το 10% των άνεργων δικαιούχων θα μπουν στην εργασία, μέσα στο 2017. Αυτό είναι το ΚΕΑ. Δεν είναι μόνο τα χρήματα».

Άρθρα Κ.Ε.Α.
Άρθρα Επιδοματος Στεγασης

ΚΑΠΗ Δημου Βολου

Στήριξη Τρίτης Ηλικίας